Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan ve kaynaklarda "Cennet Kanyonu" adıyla geçen kayalıklar dağcıların büyük ilgisini çekiyor.
Yenişehir Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği’nin başkanı Metin Sakarya tarafından geçen sene keşfedilen ve özel bir ekiple girilen kanyon, Günece ve Yarhisar köyleleri arasında bulunuyor. Osmanlı kaynaklarında “Cennet Kanyonu” adıyla anılıyor. Uzunluğu yaklaşık 6 kilometreyi bulan kanyonu görmek için sabahın erken saatlerinde Bursa’dan yola çıkan dağcılık kulüpleri üyeleri Yenişehir’de buluştu. Yenişehir Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği tarafından tertiplenen geziye Yalova ve Eskişehir illerinden gelen sporcularla beraber yaklaşık 100 kişi katıldı.
Zaman zaman 3-5 metre su derinliği bulunan yerlerden geçen sporculara 7 saatlik bir macera yaşatan kanyon, Kocagöl, Girdap ve Yarhisar Şelalesi’ne kadar üç bölümden oluşuyor. Zorluk derecesine göre ayrılan kanyonda suya girmek istemeyenler ise yürüyüş yolunu kullanabiliyor.
Parkur üzerinde birçok şelalenin dar kayalarla çevrili su geçişlerinin şelale tırmanışlarının olduğunu belirten YENDAK Başkanı Metin Sakarya, kanyonun Bilecik sınırları içerisinde bulunan Abadiye köyüne kadar uzandığını, ama gün yetmediği için şelaleye kadar gelindiğini ifade etti. Sakarya, bugüne dek insan eli değmemiş olan parkurun fotoğraf ve macera tutkunları için mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu söyledi.