KASTAMONU (AA) - Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, bir yıldır görevde olduğu süre içerisinde, ilçede birçok değişikliğin ve yeniliğin öncüsü olduklarını bildirdi.

Uçar, düzenlediği yıllık değerlendirme toplantısında, göreve başladıklarında yaptıkları ilk işin belediyeye ait kapatılan kum ocağı tesisini gerekli izinlerini alarak hizmete açmak olduğunu söyledi.

Tesisin yıllık karının 200-220 bin lira olduğunu ifade eden Uçar, şöyle konuştu:

"Şehrimizde acil ihtiyaç olarak saptadığımız altyapı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisi eksiklikleriyle ilgili karar alarak İller Bankası aracılığıyla bunların projelendirilmesi için müracaat ettik. 50 bin lira olan proje değerini ilçemize hibe olarak kazandırdık. Jandarma bölgesinde, açığa akarak çevre kirliliği oluşturan kanalizasyon atıklarını yaklaşık  200 metre hat içerisine alarak kötü koku ve çevre kirliliğini önledik. Düzenli yapılaşma konusunda belirli bir ivme yakaladık. Çeşitli imar uygulamalarıyla, halkımıza hizmet edecek imar yollarının açılmasına başlandı."

Uçar, pazar yerinde atıl durumda bulunan şadırvan ve tuvaletlerin de 15 bin lira kaynakla tamamen yenilenerek, hizmete sunulduğunu kaydetti.