Hüseyin Avni Aker’de attığı gollerle dikkat çeken Trabzonspor’un Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo, Galatasaray’ı bekliyor.
Bordo-mavili takımın ezeli rakipleri olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı bu sezon gol atma başarısı gösteremeyen Cardozo, sarı-kırmızılı takım karşısında bir ilk yaşamayı hedefliyor. Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de forma giydiği 23 maçta 15 gol atan Oscar Cardozo, söz konusu gollerin 12’sini Avni Aker’de oynadığı maçlarda kaydetti. Şimdiye kadar Türkiye’de oynadığı büyük maçlarda gol atma başarası gösteremeyen golcü oyuncu, Galatasaray karşısında bu şansızlığını kırmak istiyor.
Cardozo, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 23 maçın 11’inde gol atma başarası gösterdi. Paraguaylı oyuncu Avni Aker’de attığı 12 golü ise 8 mücadelede kaydetti. Deplasmanda oynanan 3 maçta ise 3 gol attı. Bordo-mavililerin iç sahada attığı 32 golün 15’i Cardozo’nun ayağından geldi.
İÇ SAHADA CARDOZO GOL ATARSA TRABZONSPOR KAZANIYOR
Trabzonspor, Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo’nun gol attığı iç saha maçlarında 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, yıldız oyuncunun gol attığı Gaziantepspor maçından beraberlikle ayrılırken, Mersin İdmanyurdu, Torku Konyaspor, Gençlerbirliği, Medicana Sivasspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor karşılaşmalarından galibiyetle ayrıldı ve bu maçlarda Trabzonspor 22 puan topladı.
Oscar Cardozo’nun bu sezon gol attığı maçlar şöyle:
İstanbul Başakşehir-Trabzonspor:1-1 (1 gol)
Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu: 3-1 (1 gol)
Trabzonspor-Gaziantepspor:4-4 (1 gol)
Trabzonspor-Torku Konyaspor:3-2 (2 gol)
Trabzonspor-Gençlerbirliği:4-1 (3 gol)
Balıkesirspor-Trabzonspor:2-2 (1 gol)
Trabzonspor-Sivasspor:3-2 (2 gol)
Trabzonspor-SAİ Kayseri Erciyesspor:2-1 (1 gol)
Trabzonspor-Karabükspor:3-2 (1 gol)
Mersin İdmanyurdu-Trabzonspor:1-5 (1 gol)
Trabzonspor-Akhisar Belediyespor:2-0 (1 gol)