Sekiz sene önce geçirdiği felç sonucu iki kalçası alınan ve buna bağlı olarak yürüme yetisini kaybeden Ahmet Güçlü, maddi yetersizlikler yüzünden görme engelli eşinden ve yeni doğan çocuğundan ayrı kaldı.
Sekiz senedir geçirdiği felç yüzünden yürüme yetisini kaybeden ve bu güne kadar türlü zorluklarla hayata tutunmayı başaran Ahmet Güçlü, gelen yardımların kesilmesi yüzünden hayat mücadelesi vermekte zorlanıyor. Geçtiğimiz aylarda ‘Birbirlerinin Gözü Ayağı Oldular’ diye haberini yaptığımız Semra ve Ahmet Güçlü çifti maddi yetersizlikler yüzünden birbirinden ayrı düşerken, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde tek başına kalan Ahmet ise hayata tutunmaya çalışıyor. Sekiz sene türlü zorluklarla başa çıkan ve hayata tutunmaya çalışan Ahmet, verilen yüzde 34 engelli raporu ile de engelli maaşından yoksun. İlk başlarda kaymakamlık tarafından verilen kira parasının da kesilmesiyle inşaatlarda çalışan bir hayırseverin yanında kalmaya başlayan Ahmet’in ne zaman kadar burada kalacağı ise belirsiz. Maddi imkansızlıklar yüzünden yüzde 81 görme engelli eşinin babası tarafından alındığını söyleyen Ahmet, “Sahipsizim, kimsem yok hayırseverlerden yardım bekliyorum, çok çaresizim, elin kapısında duruyorum. Ekmek, su, çay hiçbir şey yok. Tek isteğim bu çileden çıkmak. Eşim de görme özürlü, babası geldi memlekete götürdü, mecburiyetten. Burada kirada oturan bir arkadaşın evinde oturuyorum, Allah razı olsun ondan bana bakıyor ekmeğimi suyumu veriyor ama ne zamana kadar bu sürer bende bilmiyorum. Onun için hayırseverlerden yardım istiyorum” diyerek hayırseverlere sesini duyurmaya çalıştı.
Semra ve Ahmet Güçlü çiftinin geçtiğimiz haftalarda ise bir çocukları dünyaya geldi. Ahmet maddi yetersizlikler ve sağlık problemi yüzünden çocuğuna ve eşine hasret kaldı.