İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılayı, kan bağışının önemine dikkat çekmek için İstanbul Adalet Sarayı’nda kan bağışı organizasyonu düzenledi. 5 bin ünite kan bağışının hedeflendiği organizasyonda ilk kan veren Başsavcı Hadi Salihoğlu oldu.
Kan bağışının önemine dikkat çekmek isteyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızlayı, İstanbul Adalet Sarayında bir organizasyon düzenledi. Hakim, savcıların yanı sıra adliyeye gelen avukat ve vatandaşların kan bağışı yapacağı organizasyonunun açılışı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından yapıldı.
“ADLİYE OLARAK TUZUMUZ OLSUN İSTEDİK”
Açılış kurdelesini kesen Başsavcı Salihoğlu “Kızlay’ın halkımıza verdiği en güzel imkanlardan olan kan bağışlama ve kan verme kampanyasında bizimde adliye olarak tuzumuz olsun istedik. Adliyemizde Bulunan ekip ortalama günde 30- 40 şişeye kan bağışı alıyor. Eğer katkıda bulunuyorsa ne mutlu bize" dedi.
“TÜRKİYE’DE KAN İHTİYACIN TAMAMINI KIZILAY OLARAK KARŞILAYACAĞIZ”
Açılışın ardından Başsavcı Salihoğlu’na organizasyona verdiği destek için teşekkür eden Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu imkanı bize verip burada bir kan kampanyası yaptırdıkları ve buradaki kan merkezimi sürekli açık tuttukları için Başsavcımıza teşekkür ediyoruz. Türk Kızılay’ı, Türk İnsanının kan ihtiyacını gidermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 850 bin ünite kan toplayarak insanlara şifa olduk. İnşallah bu yıl 2 milyon 500 bin üniteye yakın kan toplayarak Türkiye’de kan ihtiyacın tamamını Kızılay olarak karşılayacağız”
Açılışın ardından Başsavcı Salihoğlu ve başsavcı vekilleri kurulan kan merkezine kan verdi. Adliyede kurulan kan verme merkezlerinde 3 gün boyunca devam edecek kan bağışı kampanyasında 5 bin ünite kan toplanması hedefleniyor.