Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, en çok kurumlar ve gelir vergisi ödeyen, en çok istihdam sağlayan ve en çok ihracat gerçekleştiren üyelerine plaket takdim etti.
Salihli TSO, üyelerine yönelik olarak Lidya Sardes Otel’de "Ekonomi Ödül Töreni" adı altında program düzenlendi. Törene Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Emniyet Müdürü Mehmet Taşçı, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Adil Oral Vergi Dairesi Müdürü Musa Dadaş, Manisa Vergi Dairesi müfettişleri, SGK ve İş-Kur müdürleri ile oda üyeleri katıldı. Törenin açış konuşmasını yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, ekonomiye can katan, istihdama önemli ölçüde katkı sağlayan iş dünyası temsilcilerini yüreklendirmek ve daha fazlasını yapmaları konusunda cesaretlendirmek için ödüllendirdiklerini belirtti. İş dünyasının en büyük sorununun kayıt dışı üretim yapan merdiven altı olarak tabir edilen üreticilerin yarattığı haksız rekabet olduğunu vurgulayan Yüksel, şöyle konuştu: "İstihdamda yüzde 35’lere varan kayıt dışılık, vergide tam ölçülememekle birlikte yüzde 40-50’lere ulaşmaktadır. Terörden bile daha önemli bir sorun haline gelen kayıt dışılığın bir ön önce çözülmesi veya en azından Avrupa standartlarına getirilmesi, iş dünyası olarak bizim en öncelikli beklentimizdir.”
Sosyal güvenlik primlerindeki işveren payının yüksek olmasının, işverenleri kayıt dışına ittiğini, bunun makul seviyelere çekilmesinin sorunu çözeceğini ifade eden Yüksel, “950 TL ödediğimiz asgari ücretlinin işverene maliyeti bin 471 TL’dir. Her çalışan için 521 TL’yi işveren ödemektedir. Bu da maliyeti artırmaktadır.” dedi.
Yüksel, Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusunda baskı altında olması, bunun sonucu olarak doların TL karşısında sürekli değer kazanmasının dövizle borçlanan işadamlarını zora soktuğu görüşünü savundu.
Genel seçimlere yaklaştıkça siyasi tansiyonun giderek yükseleceği ve ekonominin ikinci plana itileceği endişesi taşıdıklarını vurgulayan İbrahim Yüksel, ekonominin temelinin güven ve istikrar olduğunun unutulmamasını istedi.
"DOĞALGAZ SORUNUNU AŞMALIYIZ"
Ödül sunumundan önce bir konuşma yapan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli’nin kabuk değiştirdiğini, başarılı yatırımları takdirle izlediklerini kaydetti. İşsizliğin büyük boyutlara ulaştığını ve belediyeye iş bulmak ümidiyle gelenlerin sayısının giderek arttığını ifade eden Kayda, Salihli’de yatırımcıların en önemli sorununun doğalgaz yokluğu olduğu görüşünü savundu. Bu konuyu milletvekilleri kanalıyla ilgili birimlere iletmek üzere el ele verilmesi gerektiğini kaydeden Kayda, organize sera bölgesinin kurulması konusunda belediye olarak üstüne düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından Salihli TSO yönetimi, en çok kurumlar ve gelir vergisi ödeyen, en çok istihdam sağlayan ve en çok ihracat gerçekleştiren üyeleri başta olmak üzere toplam 52 üyesini plaketle ödüllendirdi.