Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük;, yaklaşan genel seçimler öncesinde Şanlıurfa’daki siyasi partilerin yetkilileriyle seçime yönelik bir toplantı gerçekleştirdi.
7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde düzenlenen toplantıda bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, seçimlerin demokrasilerin şölen günleri olduğunu belirterek, seçim günlerinin millet iradesinin tecelli edeceği günler olduğunu kaydetti.
Seçime giden günlerde süreci iyi yönetmenin önemine değinen Vali Küçük, “Bu süreçte insanlar dileklerini ve taleplerini beyan edecektir. Bu arada her parti ve adaylar da hiçbir kısıtlamaya ve sınırlamaya maruz kalmadan rahatlıkla propaganda faaliyetlerini yürütebilmelidir. Bizim de varlık nedenimiz budur. Hem adayların hem de seçmenlerin hür iradelerinin serbestçe tecelli etmesidir. En önemli konu budur” dedi.
Türkiye’de ve Şanlıurfa’da şimdiye kadar yüzlerce seçim yapıldığını hatırlatan Vali Küçük, alınacak hukuki tedbirlerin yanında partilerin centilmenlik içerisinde bu işi yürütme iradelerini ortaya koymalarının da çok önemli olduğunu belirtti.
Vali İzzettin Küçük’ün açıklamasının ardından toplantı, seçim öncesi dönemde ve seçim gününde uyulması gereken kuralların anlatıldığı sunumla devam etti. Yapılan sunumdan sonra da parti temsilcileri toplantıda fikirlerini paylaştı. Tüm partilerin temsilcileri Şanlıurfa’da seçimlerin huzur içerisinde geçmesini diledi.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdür Vekili Naki Ateş ve Şanlıurfa’da seçime girecek olan siyasi partilerin temsilcileri katıldı.