Gölbaşı Belediyesi bu yıl 6. Gerçekleşen Ulusal Çevre ve Ekoloji Öğrenci Kongresi’ne destek verdi.
Ankara Üniversitesi Öğrenci Grubunun yaptığı Ulusal Çevre ve Ekoloji Öğrenci Kongresi’nin 6.’sı Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ek Bina Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinlik ile lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri özgün araştırma ve derlemelerini paylaştılar. Kongrede ilgili bakanlıklar, STK temsilcileri, çeşitli üniversitelerden öğrenci ve öğretim elemanları ekoloji üzerine sunum yaparak bilgi alışverişinde bulundular.
Gölbaşı Belediyesi Ulusal Çevre ve Ekoloji Öğrenci Kongresi katılımcılarına Gezi teknesi ile Mogan’da gezi turu gerçekleştirdi ve Mogan Gölünü yakından tanıma imkânı sağladı. Ayrıca programa katılanlara yemek ikramında bulundu.
“Teknolojinin hayatın her alanında yer alması beraberinde çevreye ilişkin sorunları da ortaya çıkarmaktadır” diyen ve programa katılan Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan, “Değişen ve gelişen koşullar, modernleşen hayat, üretim artması, teknolojinin hayatın her alanında yer alması beraberinde çevreye ilişkin sorunları da ortaya çıkarmaktadır. Bundan dolayı da çevresel konularda araştırma ve çalışmalar büyük önem kazanmıştır. Bu gün burada başlayan ve farklı disiplinlerden bir çok sunumun yapılacağı kongrenin gerek pratik anlamda çevreye yarar sağlayacak gerekse akademik anlamda literatürde yer alacak sonuçlar ortaya çıkaracağından eminim” İfadelerini kullandı.