Tarihçi Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil tarafından verilen “Osmanlıyı Doğru Anlamak” konulu konferans, Erzincan’da büyük ilgi gördü.
Tarihçi Yazar Prof Dr. Ahmet Şimşirgil Erzincan Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetlerine Destek Derneği (EKSODER), Esentepe Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu ve Erzincan Üniversitesi işbirliğinde Erzincan’da konferans verdi. Erzincan Üniversitesi’nden çeşitli akademisyenlerin de katıldığı “Osmanlıyı Doğru Anlamak” konulu konferans, gençler tarafından da yoğun ilgi gördü. Sözleri zaman zaman alkışlarla kesilen Şimşirgil: “Müessir eseriyle tanınır. Yeryüzünde Osmanlı kadar haksız yere iftiraya uğramış bir millet daha yoktur. Tarihimizi iyi öğrenmek zorundayız. Bunu yaparken de doğru kaynakları bulmalıyız. Tarih ne filmlerden ve ne de romanlardan öğrenilmez” dedi.
Şimşirgil’in kitaplarına da gençler tarafından gösterilen yoğun ilgi dikkat çekiciydi. Kitaplarını imzalayan Şimşirgil ile gençler arasında adeta bir sevgi yumağı oluştu. Gençler, aldıkları kitapları imzalatırken, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i bir an yalnız bırakmayan EKSODER Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Garip’e, Esentepe Yurdu Yetkililerine ve Erzincan Üniversitesi Tarih Kulübü Başkanı Doç. Dr. Erol Kaya’ya müteşekkir olduklarını ifade etti.
Terzibaba Hazretlerine ziyarette bulunan Şimşirgil, daha sonra İhlas Vakfı Esentepe Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda öğrenciler ve sevenleri ile bir müddet sohbet ettikten sonra Erzincan’dan ayrıldı.