İlçenin tarihi mirasını yayımladığı eserlerle gelecek kuşaklara aktaran Mustafakemalpaşa Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla Türk edebiyatının usta şairlerinin anne şiirlerini bir kitapta topladı.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Necip Fazıl’dan Nazım Hikmet’e, Aşık Veysel’den Didem Madak’a kadar 65 şairin anne sevgisini anlatan 125 şiirinin yer aldığı ’Anne Şiirleri Antolojisi’ kitabını Yunus Emre İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine hediye etti.
Emekli edebiyat öğretmeni Hasan Kutsi Kaya tarafından hazırlanarak Mustafakemalpaşa Belediyesi Kültür Yayınları arasında çıkan kitabın anneler için özel bir hediye olduğunu söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, anneye duyulan en güzel duyguların bu mısralarda saklı olduğunu belirtti.
Kurtulan, "Bütün dünya dillerinin en huzur verici, en emin sığınağı, en sıcak, en samimi, en iç ürperten iki hecelik kelimesi ’anne’dir. Annelerimizin değerini hiç bir şeyle ölçmemiz mümkün değil. Bu kitap, özel günlerinde annelerimizi ödüllendirmek için hazırlanmış mütevazi bir hediyedir. Çocuklarımızdan annelerine bu kitabı hediye ederken, kendi duygularını da kağıda dökmelerini istiyorum. O zaman bu güzel şiirler daha çok değerlenir. Annelerimizin en değerli hazinemiz olduğunu, onların haklarını ne yaparsak yapalım ödeyemeyeceğimizi asla unutmayalım. Huzurlu bir toplum için tek dileğimiz bütün annelerin mutluluğu olmalıdır. Geleceğimizin insan sevgisi ile dolu, barışı, dostluğu, kardeşliği özümsemiş kişiler olarak yetişmelerini sağlayan, mutlu ve huzurlu bir hayatın kapılarını açan başımızın tacı annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, saygı ve selamlarımı iletiyorum” dedi.