Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Ceyhan’da Darendeliler Derneği tarafından düzenlenen “Birlik Beraberlik ve Dayanışma Gecesi”ne katıldı. Başkan Sözlü, Darendelilerin, siyasi başarısında katkısı olduğunu belirterek, “Darendelilerin kalite standardı ölçüsüne güvenirim. Onlar kimseye, akrabası ya da yakını olduğu için oy vermez. Onların ölçüsüne, vicdanına güvenirim” dedi.
Sözlü, geceye katılanlara hitap ederek, Darendelilerin ve Ceyhanlıların, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi böyle bir yemekte bir araya gelmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti ve Müslüman Türk Milleti’nin zor bir süreçten geçtiğine vurgu yaptı.
3 dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı’nın ardından 4. döneminde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Sözlü, “Siyasi hayatıma başladığım 1999’dan bu yana Ceyhan’da yaşayan Darendeli hemşehrilerimizin bana her zaman önemli desteği, katkısı olmuştur. Darende eşrafını temsilen her dönem belediye meclis üyelerimiz olmuştur. Bir siyasetçi olarak bugün geldiğim noktada Darendelilerin üzerimde çok emeği var” diye konuştu.
Darendeliler ile kurduğu yakın iletişimin yadırganmaması gerektiğine vurgu yapan Sözlü, “Darendeliler hiç kimseye sadece akrabası ya da yakını olduğu için oy vermez. Darendeliler bir adayda kalite ve standart ararlar. Onun için Darendelinin vicdan ölçüsüne, ehliyet ve liyakat ölçüsüne güvenmek lazım” dedi.