PTT 1. Lig’de sezona mali sıkıntılar sebebiyle kötü başlayan ve ilk yarıda 7 puan toplayabilen Orduspor’da, 26 futbolcu devre arasında kulübü terk edince altyapıdan takviye edilen tamamı Ordulu olan gençler, hem Ordu şehrine hem de ülkeye gurur ve umut veriyor.
26 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig’e çıkan, 2 sezon mücadele ettikten sonra 2012-13 sezonunda lige veda eden Orduspor, iki sezondur mücadele ettiği PTT 1. Lig’de zor bir dönemden geçiyor. Geçen sezon Play-off’a kalan ve Süper Lig’e çıkma fırsatını son maçta kaybeden mor-beyazlılar, bu sezon ise ligde kalma mücadelesi veriyor.
BİR ANDA 26 FUTBOLCU GİTTİ
Sezona teknik direktör Fikret Yılmaz ile başlayan ancak 7 teknik direktör değiştiren Orduspor’a ekonomik sıkıntılar nedeniyle devre arasında transfer yasağı konuldu. Süper Lig’de oynadığı dönemde forma giyen futbolcuların ücretlerini alamadığı için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) şikayet ettiği Orduspor’un transfer tahtası kapatıldı. Bu olayın hemen ardından alacakları ödenmeyince tam 24 oyuncu kulübü terk etti. Takımda kalan iki oyuncudan biri olan Martin Mutumba da antrenmanda yaşanan gerginlik sonrası kulübü terk etti. Kazak kaleci Fomichev de biraz bekleyip alacakları ödenmeyince ayrılınca, Karadeniz ekibi tam anlamıyla krizin içine girdi.
ORDULU GENÇLER SAHADA
Kulüp bir anda boşalınca dönemin teknik direktörü Ziya Doğan, U-17 ve U-19 takımlarından A takıma takviye yaptı. Çoğu lise ve üniversite öğrencisi olan oyuncular okuldan izin alarak antrenmana çıktı. Bir anda 5 kategori birden yükselen ve PTT 1. Lig’de boy gösteren Ordu’nun cesur gençleri, son 4 maçta ortaya koydukları performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmaya başladı. 26 futbolcudan oluşan ve yaş ortalamasının 20 olduğu Orduspor, ligin ikinci devresinde çıktığı Boluspor deplasmanından 3-1 ve Kayserispor deplasmanından ise 2-0’lık skorlarla mağlup ayrılırken, bu maçlarda ortaya koydukları performans kulübün geleceğe umut dolu gözlerle bakmasını sağladı. İlk iç saha maçında taraftarı önünde Adanaspor ile karşılaşan Orduspor’un cesur yürekleri bir de penaltı kaçırdığı mücadeleden golsüz eşitlikle ayrıldı. Bu maçın ardından 7. teknik direktör Ziya Doğan da takımdan ayrılmak zorunda kaldı.
45 MİLYON EURO’LUK TAKIMI DEPLASMANDA YENDİLER
20. haftaya teknik direktör Hüseyin Özcan’ı takımın başına getirerek 8 puanla giren ve ligin son sırasına demir atan Orduspor, şampiyonluk yarışı içinde olan Antalyaspor’u deplasmanda ilk yarısını 1-0 geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup ederek puanını 11’e yükseltti. Bu maçta Antalyaspor ilk 11’inin piyasa değeri 10.60 milyon Euro, tüm takımın toplam değeri ise 45 milyon Euro’ydu. Orduspor’lu gencecik çocukların toplam piyasa değeri ise 28 bin 500 lira tutarındaydı.
AMATÖR RUH UMUT IŞIĞI OLDU
Taraftarların ‘PAF takım’ dediği çoğu lise öğrencisi tamamı Ordulu U-17 ve U-19 takımından takviye edilen gençler, adeta bir şehrin onur ve gururunu kurtarıyor. Bu sezon ligden düşse bile amatör ligden gelen gençlerin performansı, forma aşkı, arzu ve istekleri belki de ‘kendi yağıyla kavrulan’ diğer takımlar için bir örnek ve umut ışığı olacak.