Gümüşhane’de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Engelliler Şenliği düzenlendi.
Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlik Zafer Meydanı’nda icra edilirken, programa Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Seyfettin Toraman, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, toplumda engelli ya da engelsiz insanlar diye bir ayrım olmadığını, önüne engel koyulan insanlarla, önündeki engelleri kaldıran insanlar diye ayrım olduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerle engellilerin neler yapabildiklerini gösterdiklerini kaydeden Güngör, “Göreceğiz ki onların hiçbir farklılığı yoktur. Hiçbir eksikliği yoktur. Tüm eksiklik bizimdir. Onların önünden engelleri ne kadar hızlı bir şekilde kaldırırsak, o eksikliğimizi toplum olarak gidermiş olacağız. Bu vazifemizi hatırlatmak ta bizim görevimiz. Hepimize, arkadaşlarıma, emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize peşinen teşekkür ediyorum az sonra seyredeceğiniz faaliyetleri için. Kolaylıklar diliyorum hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
“MEVCUT HALİMİZE ŞÜKREDİP ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI HER ORTAMDA DESTEKLEMELİYİZ”
İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ise Türkiye’de son yıllarda engellilere yönelik yapılan yasal düzenlemelerle Avrupa Birliği standartlarının aşıldığını belirterek, “Aileler ve engelliler artık evlerde mahsur değil, sokaklarda ve normal hayatımızda birer paydaşımız durumundadırlar. Bir gün bizler de engelli olabiliriz. Her gün yaşanan trafik kazaları, hastalıklar sonucu bizlerde engelli olma özelliğine sahip olabiliriz. Mevcut halimize şükredip engelli vatandaşlarımızı her ortamda desteklemeliyiz. Engelli vatandaşlarımız bizlerden acınma istemiyorlar. Kendilerini imkan tanınması, üretmesi ve mutlu olmak istiyorlar. Engelliler Haftası’nın ülkemize ve insanlığa hayırlı olması temennisiyle arz ederim" diye konuştu.
ENGELLİLER MÜZİK GRUBU MEST ETTİ
Konuşmaların ardından Fevzipaşa İlkokulu Özel Eğitim sınıfının gösterileri ve sandalye kapmaca oyunu renkli görüntüler oluştururken, müzik öğretmeni Şahin Kazancı yönetimindeki engelliler müzik grubu birbirinden güzel parçalar söyledi. Enstrüman çalan engelli öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okunurken, alanı dolduran öğrenciler de söylenen parçalara eşlik etti.
Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin gösterilerini sunmasının ardından, engelli öğrenciler balon patlatma, halat çekme, yumurta taşıma gibi oyunlar oynadı.
Programın son bölümünde ise oyunlarda başarılı olan engelli öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi. Daha sonra öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan hediyelik eşya ve resim sergisi gezildi.