8 Şubat’ta yapılan MHP il kongresinde 242 oyla il başkanı seçilen Mehmet Erdem, seçim kuruluna kongrenin iptali ile ilgili başvurmadığını sadece bazı oy pusulaları ile ilgili itirazının olduğunu söyledi.
Battalgazi İlçe Seçim Kurulu’nun Malatya MHP İl Kongresini iptal etmesinin ardından parti binasında basın toplantısı düzenleyen Mehmet Erdem, “Büyük bir olgunluk içerisinde bizleri sevindiren bir kongre gerçekleşti. Kongre sonucunda 2 oy farkla Malatya MHP il Başkanlığını kazandım” dedi.
Kongreden sonra basında yanlış iddiaların yazıldığını söyleyen Erdem, “Sanki kazanan tarafın seçimi iptal ettirmek için bir davranış içerisinde olduğunu bazı basın organları kamuoyuna yaymaya başladılar” dedi.
Kendisinin seçimden sonra Battalgazi ilçe seçim kuruluna verdiği itiraz dilekçesinde oyların tekrar sayılmasını istediğini belirten Erdem, kendisinin dışında ise 6 itiraz dilekçesinin daha verildiğini söyledi. Kendisinin dışında verilen itiraz dilekçelerinde seçimlerin iptalinin istendiğini belirten Erdem, “Benim dışımda ki dilekçelerde iptal istemi var, benim dilekçem de de sadece oy pusulalarında her hangi bir işaret var mı diye talebim oldu” dedi.
Kararın kesin olduğunu ancak Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunacağını ifade eden Erdem, bir sonuç çıkmaması durumunda da 15 Mart’ta yeniden seçimin olduğunu söyledi.