Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap Günleri etkinliğinde Edebiyatçı-Yazar Nuri Pakdil izdihamı yaşandı.
Kitap Fuarına onur konuğu olarak katılan, söyleşi ve imza günü ile okuyucularının karşısına çıkan Pakdil’i dinlemek için Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ne gelen kitapseverler unutulmaz bir akşam yaşadı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın da katıldığı söyleşide asistanı Necip Evlice ve KTÜ Edebiyat Fakültesi Ülkü Eliuz, duayen yazar ve edebiyatçılardan Pakdil’in hayatını anlattılar.
Programın soru cevap bölümünde bir kitapseverin, “Kudüs ve İstanbul sizin için niçin önemli” şeklindeki soruya Pakdil, “Kudüs’ü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in miraca çıktığı yer olduğundan ve annemin çocukluğumda Kudüs ile ilgili çok hikaye anlatmasından dolayı önemsiyorum. İstanbul’u ise Peygamber Efendimizin (SAV) fetihle müjdeledikleri yeryüzündeki tek toprak parçası olduğu için önemsiyorum” şeklindeki cevabı salondan büyük alkış aldı.
Kitapseverlerin büyük ilgi gösterdiği programda Pakdil’e plaket veren Başkanvekili Kınalı, 2. Trabzon Kitap Günleri’ne onur verdiğinden dolayı teşekkür etti.
Söyleşiden sonra kitaplarını imzalayarak okuyucularla birlikte olan Pakdil gösterdikleri ilgi ve misafirperverlikten dolayı Trabzonlulara ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.