Gaziantep’te “Bilimde, eğitimde ve sağlık hizmetinde SANKO farkı” sloganıyla eğitim veren SANKO Üniversitesi, İslahiye Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini konuk etti.
Ziyaret sırasında İslahiye Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, SANKO Üniversitesi’nin ana kampüs binasını gezerek, fiziksel ve teknik altyapı konusunda yetkililerden bilgiler aldı.
Ziyaret sonrasında Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Toplantı Salonu’nda SANKO Üniversitesi’nin tanıtım filmi izleyen konuklarla SANKO Üniversitesi yönetimi sohbet fırsatı buldu.
SANKO Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere önerilerde bulundu.
Prof. Dr. Sınav, “Önce kendinizi tanıyın, ne yapmak istediğinizi, nasıl biri olduğunuzu, hangi işin mutlu edeceğini, hangi işte başarılı olacağınızı sorgulayın. Sonra kesin kararınızı verin ve ona göre bir hedef belirleyin” dedi.
Ders çalışırken ezber yapmak yerine günü gününe ve öğrenmeye yönelik ders çalışılmasının daha kalıcı olduğunu anımsatan Prof. Dr. Sınav, “Ezberlenen şey unutulur. O nedenle de ezberlemeyin, öğrenin. SANKO Üniversitesi olarak bilgiyi ezberletmek yerine, öğrenmenin gerekliliği üzerine müfredatlar hazırlıyoruz. Bilgiyi öğrenmek kadar, nerede kullanılacağının da öğrenilmesi gerekir diye düşünüyoruz” diye konuştu.
"FARKLIYIZ"
SANKO Üniversitesi’nin diğer üniversitelerden farklı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sınav, şöyle devam etti:
“Diğer üniversitelerden daha çok avantaja ve imkana sahibiz. Üniversitemizde birinci sınıftan itibaren öğrencilerimiz hastane ortamında uygulamalı dersler görüyor. 611 yatak kapasitesiyle, Türkiye’nin tek çatı altında en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi, bu konuda diğer üniversitelere göre en büyük avantajlarımızdan biri.
Her ay ABD’den konusunda çok iyi yetişmiş bir Türk bilim insanını bir hafta süreyle SANKO Üniversitesi’nde misafir ediyoruz. Bu konuya daha kuruluş aşamasında çok ciddi bir bütçe ayırdık. ABD’de yapılan ne varsa, burada öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle paylaşma fırsatı buluyoruz. Bu da dünya üniversitesi olma yolunda çok şey katıyor.
SANKO Üniversitesi’nde İngilizce hazırlık sınıfı yok. Farklı olduğumuz konulardan bir diğeri de bu. İngilizce hazırlık sınıfımız olmadığı için öğrencilerimizin bir yıllık kazancı söz konusu. Ancak bunun yanı sıra, yoğun bir İngilizce ders programı hazırladık. Çünkü amacımız mezunlarımızın sadece İngilizce bilmeleri değil, mesleklerini yaparken de bu dili rahat kullanabilmeleri.”
Konuşmasına “SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakülteli Olmak” diyerek başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ise, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Amaçlarının nitelikli hekim yetiştirmek olduğunun altını çizen ve SANKO Üniversitesi’nin teknik ve akademik yapısı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Akkın, “Öğrenci odaklı bir eğitim anlayışıyla, öğrencilerimizle iç içe bir üniversiteyiz. Bilimsel aktivitelere çok önem veriyoruz, sosyal yaşam ve aktivitelere zaman ayırıyoruz. Bizimle birlikte mesleği eğlenerek öğrenmeye var mısınız” diyerek öğrencileri SANKO Üniversitesi’ni tercih etmeye çağırdı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nalan Akbayrak da, fakültenin Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik olmak üzere 3 bölümde eğitim verdiğini anımsatarak, akademik kadro, fiziksel ve teknik altyapı, etkinlikler ve organizasyonlar konusunda bilgiler paylaştı.