Kahramanmaraş’ın Afşin Belediyesi aylık meclis toplantısında, Kargabükü Mahallesi isminin “Anzorey” olması teklifini kabul etti.
Afşin Belediye Meclisi, şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven başkanlığında Afşin Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin okunmasıyla devam eden toplantıda; Kargabükü mahallesinin isminin ’Anzorey’ olarak değiştirilmesi teklifi görüşülerek karara bağlandı.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; “1864 Büyük Çerkez Sürgününde anayurtlarını terk ederek Türkiye ye gelen ve Afşin’e 12 km uzaklıkta Göksun çayı ile Tüllüce tepesi eteklerine yerleşen ‘Kargabükü’ (Anzorey) halkı o tarihten bu yana aynı yerde ikamet ediyor. 1924 yılında köy tüzel kişiliğine kavuşan Kargabükü o tarihten bu yana aynı ismi taşıyordu. 5393 sayılı belediye kanunun 18. Maddesi doğrultusunda Afşin Belediyemize müracaat eden ve Kargabükü isminin Anzorey olarak değiştirilmesini isteyen Muhtar Mahmut Alagöz’ün talebi üzerine Şubat ayı Meclis toplantısı gündemine alındı. ‘Kargabükü’ isminin ‘Anzorey’ olarak değiştirilmesi belediye meclisimiz tarafından karara bağlandı. Akabinde Afşin Kaymakamlığı’nın görüşü ve Kahramanmaraş Valiliği’nin onayı ile yürürlüğe girdi. Bu isim değişikliği Türk ilk olarak kayıtlara geçti. Türkiye’nin güzide Çerkez köylerinden biri olan Anzorey Mahallesi ismine artık resmen kavuştu. Tüm mahalle sakinlerimize ve Afşin’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Türkiye’de ilk defa bir yerleşim yerine Çerkez ismi verildiğini belirten Anzorey (Kargabükü) Mahallesi Muhtarı Mahmut Alagöz de, “Anzorey Çerkezler için çok önemli bir isim. Türkiye genelinde Afşin’de bulunan Kargabükü mahallesini bütün Çerkezler Anzorey olarak biliyor. Hiçbir Çerkez Anzorey’e Kargabükü demez. Biz de mahallelimizle konuştuk. İsmimizin değiştirilmesini istedik. Başkanımız da bizi olumlu karşıladı. Gerekli çalışmalar yapıldı. Çerkezler için tasrihi önemi olan anzorey ismi mahallemize verildi. Türkiye’de ilk defa bir yerleşim yerine Çerkez ismi verildi” dedi.