Malatya’da dün trambüsün camının kırılması ile ilgili konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Hiç kimsenin kamu malına zarar vermeye hakkı yoktur” dedi.
Turgut Özal Tıp Merkezi’nde seyir halindeyken duran trambüsün, kapılarının açılmaması üzerine içeride bulunan öğrencilerden biri camını kırmıştı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tellerle olan bağlantı çubuğunun çıktığı belirtilen trambüslerden birinin Turgut Özal Tıp Merkezi önünde bir anda durması ile paniğe kapılarak camları kırarak dışarı çıkan ve gözaltına alınan öğrenciler ile ilgili konuştu. Çakır, “Küçüğü, büyüğü, eğitimlisi, eğitimsizi, kimsenin kamu malına zarar vermeye hakkı yoktur” dedi.
Trambüsün Malatya için çok önemli ve büyük proje olduğunu söyleyen Başkan Çakır, “Kim ne kadar karalarsa karalasın. Benim iyi dememe de gerek yok. Birilerinin bu aracın iyi olmadığını söylemesine de gerek yok. Buna binecek vatandaşımızdır. Takdiri verecek de bizim halkımızdır. Son derece güvenli bir ulaşım aracıdır. Çalışma esnasında sistemlerin yeni olmasından kaynaklanan küçük çaplı hatalar, aksaklıklar olabilir. Geçtiğimiz gün talihsiz bir olay yaşandı. Üniversite içerisinde bir aracımız yandı. Bunlarla ilgili her türlü ek tedbirler alınıyor. Gönül ister ki bu tür kazalar yaşanmasın. Temel amacımız can kaybının yaşanmaması ve kimseye zarar gelmemesidir” diye konuştu.
“Kendi ürünümüzü, kendi malımızı karalayarak, bir yere varamayız” diyen Başkan Çakır, “Eksiklik olabilir, denetimlerde aksamalar olabilir. Ama genel anlamda baktığımız zaman projenin doğru bir proje olduğunu her zaman savundum. Bu sistem artık çalışıyor. Vatandaşlarımız otobüse de binecek tarmbüse de binecek ve kıyaslayarak aradaki farkı görecek. Başka şehirlerde raylı sistemleri görerek kıyaslayacak. Karar kamuoyuna kalmış takdir edilebilecek bir ulaşım aracı” ifadelerini kaydetti.