Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, açılış ve incelemelerde bulunmak için Sarıgöl ilçesini ziyaret etti.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Sarıgöl’e bağlı Kızılçukur ve Bahadırlar Mahallelerinde hayırseverler tarafından yaptırılan Kur’an Kursu Binalarının açılış törenlerine ve Sarıgöl’de hayırsever Mustafa Metin tarafından yaptırılmakta olan İmam Hatip Ortaokulu inşaatında, Sarıgöl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi binası için yapımı planlanan TEKEL deposunda incelemelerde bulundu.
Vali Bektaş ilk olarak Sarıgöl Kızılçukur Mahallesi halkının ortaklaşa yaptırdıkları ve 200 bin TL’ye mal olan Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdi. Kur’an Kursunun açılışının ardından Vali Bektaş Sarıgöl Bahadırlar Mahallesinde hayırsever Hüseyin Gümüşlü tarafından vefat eden eşi Ümmühan Gümüşlü adına yaptırdığı Kur’an Kursu Binası açılış törenine katıldı.
Törenlere Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Manisa İl Müftü Yardımcıları Paşa Bektaş, Hasan Çakıroğlu, Sarıgöl İlçe Müftüsü Mustafa Akkurt, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Daire amirleri ve davetliler katıldı. 300 bin TL’ye mal olan Bahadırlar Ümmühan Gümüşlü Kur’an Kursu Binası açılışında bir konuşma yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, zenginliğini hayırla bütünleştiren Sarıgöllü İş adamı Hüseyin Gümüşlü’ye teşekkür ederek konuşmasına başladı. Vali Bektaş, "Hüseyin Amca, zenginliğini hayır işleriyle bütünleştirerek çevreye örnek olmaktadır. Asıl zenginlik onun gönül zenginliğinden kaynaklanmaktadır. Hüseyin Gümüşlü’nün bundan sonra da bu tür hayır işlerine devam edeceğine inanmaktayım. O’nun gönül zenginliğinin örnek olmasını diliyorum." dedi.
Geçen hafta içerisinde don nedeniyle oluşan zarara da dikkat çeken Vali Bektaş, "Diğer mahalleden buraya gelirken üzüm bağlarına girdim baktım. Kiminde çok kiminde az hasar var. Hepimize geçmiş olsun diyorum." diye konuştu.
Okunan dualardan sonra hayırsever Hüseyin Gümüşlü’ye Manisa Valisi tarafından plaket verildi. Kur’an kursunun açılışı mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilirken, hayırsever iş adamı Hüseyin Gümüşlü tarafından davetlilere yemek ikramında bulunuldu.