AMASYA (AA) - MURAT BİLEN - Amasya'nın Merzifon ilçesinde bir esnaf, iş yerinin camına astığı "unutanlar" başlıklı listeyle dikkatini çekmeyi başardığı borçlular veya yakınlarından alacaklarını tahsil ediyor.

İlçede çeyiz eşyası satan Halit Öner (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandır tahsil edemediği alacaklarının olduğunu, uzun süre insanları rencide etmeden bunu tahsil etmenin yolunu aradığını belirtti.

Borç tahsilatı nedeniyle insanları kırmamak için iş yerinin camına borçluların isimlerinin yer aldığı "unutanlar" başlıklı bir liste astığını ifade eden Öner, listede herhangi bir borç veya alacak kelimesi geçmediğini söyledi.

Telefonla ulaştığı borçlulardan alacağını istemesine rağmen çok sayıda kişinin hala borcunu ödemediğini ifade eden Öner, şunları kaydetti:

"Rencide olmasınlar diye listeye 'borçlular' diye yazmadım. 'Unutanlar' yazdım ki merak konusu olsun. Amacıma da ulaştım. Listeden ismini gören veya yakınının ismini gören kimse gelip soruyor. 'Ben burada ne unuttum' diye soran şahsa kendisiyse borcunu unuttuğunu söylüyorum. Bazen de camda eşinin dostunun ismini gören geliyor ve ne unuttuğunu soruyor. Parasını, cüzdanını unuttu deme şansım olmadığı için 'Sen akrabana söyle buraya bir uğrasın' diyorum. Gelirse ona da aynı şekilde borcunu unuttuğunu söyleyip tahsilat yapıyoruz."

Öner, borçlara bakıldığında aslında çok büyük miktarların olmadığını ancak küçük bir esnaf için biriktikçe önemli hale geldiğini dile getirdi.

- "Borçlular rencide edilmediği için teşekkür ediyor"

Karşılıklı sevgi ve saygı içinde esnaflık yapma çabasında olduğunu anlatan Öner, alacaklılarının arasında gerçekten borcunu unutanların dahi bulunduğunu dile getirdi.

Durumu en güzel şekilde hatırlatmaya çalıştığını kaydeden Öner, "Bu uygulamayla 2,5 ayda alacaklarımın büyük bölümünü tahsil ettim. Müşterilerden sadece 1 kişi durumu biraz olumsuz karşıladı. Diğerleri ise rencide edilmedikleri için memnuniyetlerini iletti" dedi.