Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, TRT Erzurum radyosuna konuk olarak, kurumun hayata geçirdiği Edebi(ha)yat projesi hakkında bilgi verdi.
Abdulhakimoğulları, “Edebi (ha)yat” projesiyle, kurum personelinin kitap okumasının sağlanacağını belirterek, proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı 9 kurumda kütüphane oluşturulduğunu anımsattı.
Abdulhakimoğulları, projenin kitap okuma kültürünü geliştireceğini belirterek, kitap okumanın kişisel gelişimi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.
Projenin sistematik bir şekilde hayata geçirileceğini belirten Abdulhakimoğulları, “İl müdürlüğü ve bağlı kurumlarda 6 bin 3 kitabı listeledik. Ülke genelinde bir kitap kampanyası yapılarak 4 bin kitabın kuruluşlarımıza kazandırılması ve ilimizdeki sivil toplum kuruluşları ile belediyelerden kitap bağışı alınmak suretiyle de 2 bin yeni kitap kazanımı düşünülmekte olup, kuruluşlarımızda bulunan kütüphanelerde bir yıl içinde 15 bin kitaba ulaşılmaya çalışılacaktır. Amacımız kitap okuma kültürünü artırmak” diye konuştu.
Abdulhakimoğulları, ayrıca kurumun diğer projeleri konusunda açıklamalarda bulunarak, projelerle kurum vizyonun geliştiğini söyledi.