Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - EDİRNE Valisi Dursun Ali Şahin’in girişimleriyle obeziteyi önlemek için başlatılan, 'Recetemiz Spor' adı verilen kampanyada fazla kilolarından kurtulmak isteyen 75 kişi bu sabah yürüyüşe başladı. Vali Şahin yürütülen proje kapsamında sabah sporu yapan her memura işe 1 saat geç gelme izni verdiğini açıkladı.  Edirne Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, koordinasyonu ile kent genelinde 19-40 yaşları arasında hastanede tedavi gören obezite hastaların doktor kontrolünde spor yapıp sağlıklarına kavuşmaları için 'Reçetemiz Spor' projesi kapsamında 75 kişi sabah yürüyüşüne başladı.  Edirne Şükrü Paşa Stadında yapılan sabah sporunun ilk gününe, fazla kilolarından kurturlam isteyen 75 kişi ile birlikte Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak ve diğer kurum müdürleri ile bazı kurumlarda çalışan çok sayıda memur katıldı.  Sabah sporu yapmanın sağlık için çok faydalı olduğunu bunun için herkesi spor yapmaya davet eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sabah sporu yapan her memurun işe 1 saat geç gelmesine izin vereceğini açıkladı. Memurun mesaiye saat 08.30'da başmaladığını ancak spor yapanların Edirne Valiliğine yapacağı yazılı başvurusu halinde mesaiye 09.30'da gelmelerine izin vereceğini anlatan Vali Dursun Ali Şahin, şöyle konuştu:
"Spor yapan memurun daha sağlıklı daha verimli olacağını biliyorum. Ben bunu yapmaya başladığımda çok iyi yaşadım ve hala her sabah yaklaşık 4.5 kilometre yürüyorum. Herkesi sabah yürümeye davet diyorum. Fazla kilolarından kurtulmak için spor yapan 75 kişi uzmanlar denetiminde. Sporcularımızın yürüyüşe yani spora başlamadan önce kan değerleri alındı. Bunlar takip edilip 6 aylık süre sonunda gelinen nokta değerlendirilecek. Buraya gelen spor yapanlar stadın etrafında 4.5 kilometre yürüyecek. Ben de sabahları zaman zaman  gelip buraya kampanyaya katılanlarla birlikte yürüyeceğim."
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin daha önce kamu binalarında ilk 3 kata kadar asansör kullanımını yasaklamıştı.    FOTOĞRAFLI