19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığındaki heyetin 15 Mayıs Cuma günü Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak Gençlik Haftası, yurt genelinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde kutlanacak Gençlik Haftası, 15 Mayıs’ta Anıtkabir’de düzenlenecek törenle açılacak. Törene, Bakan Çağatay Kılıç başkanlığında Bakanlık çalışanları ile 81 ilden ve KKTC’den gelen temsilci gençler katılacak. İlk gün etkinlikleri Anıttepe’deki Murat Kekilli konseri ile devam edecek.
Gençlik Haftası boyunca Ankara’nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edecek temsilci gençleri, 15 Mayıs günü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlıkta kabul edecek. Bakan Çağatay Kılıç, Gençlerden Ecdada Mektup Yarışmasında 522 bin mektup arasından dereceye girme başarısı gösteren gençlere de ödüllerini verecek. Temsilci gençler, aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek tarafından da kabul edilecek.
19 MAYIS’TA İLK TÖREN ANITKABİR’DE
19 Mayıs günü ise 81 il ve KKTC’den gelecek temsilci gençler, sporcular, öğrenciler, halk oyunları ekipleri, Bakanlık çalışanları ve vatandaşların katılımıyla 09:00-09:50 saatleri arasında Anıtakabir’de resmi tören düzenlenecek. Törenin ardından mehter takımının eşliğinde Anıttepe Spor Kompleksi’ne Gençlik Yürüyüşü düzenlenecek.
CUMHURBAŞKANI GENÇLERLE BULUŞACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 13:30’da aralarında milli sporcular, temsilci gençler, engelli ve çalışan gençliği temsil eden gençler, sporcu gençler ve Gençlerden Ecdada Mektup Yarışmasında derece alan gençlerden oluşan 350 kişilik gençlik heyetini Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul edecek.
Gençlik heyeti aynı gün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da kabul edilecek.
’19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN’
Bakan Çağatay Kılıç, Ankara programının ardından 19 Mayıs’ın özel bir anlam ifade ettiği Samsun’a geçecek. Samsun’da 60 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek ‘Bayrak Yürüyüşü’ne öncülük edecek olan Bakan Çağatay Kılıç, Türk yıldızları gösterileri, Dragon bot yarışları, Fener Alayı gösterileri, Erhan Güleryüz konseri ve 19 Mayıs için hazırlanan birçok etkinliğe katılacak.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Haftası’nda Çanakkale şehitlerini de unutmadı. Çanakkale kara ve deniz zaferlerinin 100. Yılı nedeniyle, Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan “Çanakkale Bir Hilal Uğruna” projesi Gençlik Haftası programına dahil etti.
Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın da katılacağı “Çanakkale Bir Hilal Uğruna” programı Ankara”da 15 Mayıs akşamı Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda düzenlenecek. Serdar Tuncer’in şiir dinletileri ve Cihan Yıldız’ın Çanakkale türküleri ile Çanakkale ruhunun tekrar canlandırılacağı program, Çanakkale destanının yaşanmış hikayelerinin anlatılması ile devam edecek. Program sonunda savaşta ve cephe gerisinde objektiflere yansıyanlardan derlenen fotoğraf sergisi ile Çanakkale Savaşı’nda kullanılan savaş malzemelerinden örneklerin sergilendiği Çanakkale Savaş Müzesi de gezilebilecek.
GENÇLİK HAFTASI’NDA TÜRK MÜZİĞİ COŞKUSU
Gençlik Haftası kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla başlattığı Türk Müziği Yarışmasının Türkiye Finali de 16-17 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonunda düzenlenecek finallerde, 24 ilden 178 yarışmacı katılacak. 14-21 yaş ve 22-29 yaş kategorilerinde, Kız-Erkek solist, solo çalgı ve toplu çalgı icra dallarında yarışacak gençler, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Geleneksel Türk Müziği dallarından eserler seslendirecek. Yarışmacıların performansını Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü uzmanlarından oluşacak jüri değerlendirecek. Yarışmada dereceye giren gençlere ödülleri 17 Mayıs’ta düzenlenecek törenle verilecek.