Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), yine bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’yı inovasyon ve tasarımda cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirterek, ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ gerçekleştireceklerini söyledi.
BTSO’nun Altıparmak hizmet binasında ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ hakkında toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, otomotiv, tekstil ve makine sektörlerinde liderliği olan Bursa’yı tasarım ve dizayn şehri yapma yolunda bu organizasyonu düzenlediklerini ifade etti. Burkay, BTSO öncülüğünde kamu kurumlarının desteğiyle mayıs ayında düzenlenecek olan ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ programının şehre farklı bir kimlik kazandıracağını anlattı.
Burkay, ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ kapsamında firmalar için ‘Tasarım Geliştirme Çalıştayı’, ‘Otomotiv ve Tekstil Ar-Ge Proje Pazarı’, ‘Atölye Çalışmaları’, ‘Sanat ve Tasarım Etkinliği’, ‘Trend Alanları’, ‘Canlı Zanaatkar Performansları’ ve ‘Otomotiv ve Tekstil Tasarım Yarışması’ gibi faaliyetlere imza atacaklarını kaydetti. İbrahim Burkay, ayrıca ‘İnovasyon Tüneli’, ‘Bursa Hatıra Obje Tasarımı Sergisi’, ‘Tasarım Zirvesi’, ‘Bilim Şenliği’, ‘Animasyon Festivali ve Yarışması’ ile ‘Fashion Night’ programlarının yer alacağını vurguladı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ çerçevesinde ayrıca Bursa’ya ev dekorasyon alanında ‘Ev Deco Fuarı’ kazandıracaklarını belirtti. Bursa’yı fuarcılık bakımından bir merkez haline getirmek istediklerini vurgulayan Burkay, fuarda mobilya, ev tekstili ile obje ve aksesuar tasarım ürünlerinin yer alacağını kaydetti. Burkay, “Ev-Deco Fuarı, alanında Türkiye’ye örnek olacak. İnovasyon ve tasarım konularının işleneceği bir ayda düzenlenecek olan bu fuarın ev dekorasyon sektörünü daha da canlandıracağına inanıyorum. Ev dekorasyonu alanında A’dan Z’ye her şey bu fuarda bulunacak. Dünyada bu fuarların örnekleri var. Bu fuarı marka haline getirerek, şehre önemli bir fayda sağlayacağız” dedi.
BURSA SOKAKLARINDA DEFİLE
Bursalı firmalara Milano’da gerçekleştirilen fuarları örnek gösteren Başkan Burkay, “Milano, fuarlar sayesinde dünyanın dört bir yanından gelen yüzbinlerce sektör temsilcisini ağırlıyor. Milano sokakları tasarım etkinlikleri ile dikkat çekiyor. Bursa’da bu tarz etkinliklere ihtiyaç var. Bizim çıkış noktamız da bu. Biz de Bursa’da sokak defileleri gerçekleştirmeyi istiyoruz” diye konuştu.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’ya 10 önemli fuar kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Bursa’da düzenlenen kitap ve tarım fuarlarına iştirakin yüksek olduğuna işaret eden Burkay, “Ev-Deco Fuarı’nın da kitap ve tarım fuarları gibi büyük ilgi görmesini hedefliyoruz. Bursa’yı fuarcılık anlamında önemli bir merkez haline getirebilecek potansiyelimiz var. BTSO çatısı altında kurduğumuz fuarcılık şirketi de bu gayeye hizmet edecek. Bir fuarın kurgusunu ve maksadını doğru belirlemek önemli. Hedef kitleyi ve ziyaretçi profilini doğru tespit edersek, bu fuarlar başarılı olur. Bursa’daki potansiyeli ortaya çıkarmalıyız” ifadelerini kullandı.
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO öncülüğünde düzenlenecek olan ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ programının Bursa’ya önemli bir fayda sağlayacağını belirterek, iş dünyası temsilcilerine teşekkür etti.