Mersin Büyükşehir Belediyesi, 35 farklı mahalleden 100 çiftçiye, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu işbirliğinde “Bitki Besleme ve Budama Eğitimi” veriyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ve Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu’nda gerçekleştirilen eğitim 5 gün sürecek. Eğitim ile çiftçileri tarımsal uygulamalar konusunda bilgilendirmenin, tarımsal üretimdeki kaliteyi artırmanın, tarım faaliyetlerinin doğru ve verimli bir şekilde hayata geçmesini sağlamanın hedeflendiği belirtildi.
Eğitim kapsamında, 100 çiftçiye gübre bilgisi ve gübreleme teknikleri, bitki besleme ve bitki besin elementleri, sulama bilgisi, bitki koruma ve koruma yöntemleri, dış mekan süs bitkileri üretim teknikleri, doğru budama yöntemleri konularında bilgiler verilerek, doğru tarım uygulamaları ve tarımda yapılan yanlışlar anlatıldı.
Eğitime ilişkin açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, Mersin’de coğrafi konum ve tarımsal üretime uygun ekolojik şartlar dolayısıyla yılın 12 ayı üretim yapıldığına dikkat çekerek, “İlimizde tarımsal üretimin ekonomik değeri piyasa şartlarına göre değişmekle birlikte yaklaşık 5,5 milyar TL’ye ulaşmaktadır. Dünya, artan nüfusun ihtiyacını karşılamak için daha fazla ürün alabilmenin yollarını arıyor. Bu noktada yapacağımız doğru bitki besleme ve yetiştirme, doğru budama işlemleri ile çiftçilerimiz verimli tarımın püf noktasını öğrenmiş, doğru tarım uygulamalarına imza atmış olacak” dedi.
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu’nda akademisyen ve uzmanların 13-17 Nisan tarihleri arasında vereceği “Bitki Besleme ve Budama Eğitimi”nin sonunda çiftçilere sertifika verilecek.