Konya’nın Akşehir ilçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve bir yayınevi işbirliği ile “Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor” ismiyle düzenlenen proje kapsamında okuldaki öğrencilere kitap parası biriktirebilmeleri amacıyla kitap kumbarası dağıtılıyor.
Nasreddin Hoca İlkokulu’nda başlatılan kumbara dağıtımı törenine, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan ve okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Sınıflara girerek palyaço eşliğinde öğrencilere kumbara dağıtıldı.
Kumbara dağıtımı sırasında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, ’Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ projesinin bir ayağının da kumbara dağıtımı olduğunu söyleyerek, “Bizim bu kitap kampanyamızın bir amacı da sizlere değerler eğitimi verebilmektir. Cömertlik, israf yapmama, iyi ahlaklı olma, doğruluk, dürüstlük gibi bazı önemli değerlerimiz var, kitaplarımızda bu değerler işleniyor biliyorsunuz. Tasarrufta bir değer olduğuna göre kumbara işte bu özelliği ile bizlerin hem eğlenceli bir şekilde bu etkinliğe katılmasını sağlayacak, hem de küçük birikimlerinizi ileride açılacak olan kitap fuarında kitap alma imkanını sağlayacak. Bu nedenle, 6 Nisan 2015 tarihinde açacağımız büyük bir kitap fuarımız olacak. Bu kitap fuarına kadar sizler artırdığınız paraları bu kumbaralarda biriktirerek, Akşehir’in geniş bir meydanında açılacak olan kitap fuarından alışveriş yapma imkanı bulacaksınız” dedi.
Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de, ‘Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ projesine belediye olarak büyük destek verdiklerinin altını çizerek, “Bu kapsamda sizlere aynı zamanda değerler eğitimi de vermeye çalışıyoruz. Bunun en önemlisi de iktisatlı olmayı ve kumbaraya para atabilmeyi öğretiyoruz. Daha sonrada topladığınız paralarla istediğiniz bir kitabı alabilme hazzını, zevkini sizlere yaşatmaya çalışıyoruz. Kitapları okuyacaksınız oradan bir zevk alacaksınız, kumbaraya para atacaksınız para biriktirmeyi öğreneceksiniz oradan bir zevk alacaksınız, sonra o biriktirdiğiniz paralarla kitap alma alışkanlığı kazanıp kendinizi mutlu birer birey olarak göreceksiniz. Bu anlamda sizler şanslısınız. Konya’nın hiçbir ilçesinde böyle bir kampanya yok. Sadece Akşehir’de var. Hatta Türkiye’nin bile birçok yerinde böyle bir şey yok. Bu nedenle sizler şanslısınız. İnşallah bu şansıda değerlendireceksiniz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından palyaço eşliğinde öğrencilere kitap kumbaraları dağıtıldı. Akşehir genelindeki tüm okullarda yapılacak kumbara dağıtımı kapsamında çocuklara tasarruflu olmanın öğretilmesi hedefleniliyor.