AK Parti Muğla İl danışma Kurulu toplantısı Üniversite AKM B salonunda yapıldı. Toplantıya İl Başkanı Nihat Öztürk, Büyükşehir ve İlçe Belediye başkan aday adayları, Kadın Kolları, Gençlik kolları ve ilçe başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Nihat Öztürk, 3 Kasım tarihinin AK Parti açısından en önemli bir gün olduğunu belirterek, “Bugün 3 Kasım ve bizim için Türk demokrasisi için çok önemli bir gün. AK Parti iktidarının göreve gelişinin 11. Yılı bugün. Böylesine önemli bir günde danışma kurulu toplantımızın gerçekleşmesi bizim açımızdan onur verici. Önümüzde bir yerel seçim süreci var. 2002, 2004, 2007, 2009 ve 2011’deki seçimlerde Ak Parti’nin oy kaybedeceğini, AK Parti’nin yıkılacağını söyleyenler, inşallah 2014’de yapılacak yerel seçimlerde de AK Parti oylarını arttırarak bu seçimleri de büyük oy oranı ile kazanacaktır” dedi.

30 KASIM’DA BAŞBAKAN MUĞLA’DA

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, 30 Kasım tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’ya geleceğini belirterek, “Sayın Başbakanımız 30 Kasım tarihinde Muğla ziyareti var. Fethiye’den başlayarak Muğla’mızın AK partili seçmenleri ile buluşacak. Bu süreçte sayın başbakanımızı Muğla’da en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

9 KASIM’DA TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK

AK Parti’den Muğla Büyükşehir ve İlçelerden Belediye başkanlığı için aday adayı olan isimlerin 9 Kasım’da yapılacak temayül yoklamasına katılacağını belirten Öztürk, “Şu anda Büyükşehir dahil olmak üzere ilçe belediyelerimiz için toplam 48 aday adayı başvuruda bulundu. Aday adaylarımız için 9 Kasım’da temayül yoklaması yapacağız. Parti teşkilatlarından Belediye Meclis üyeliği için aday adaylığı başvuru süresi 1 Aralık tarihinde dolacak. 1 Aralık tarihine kadar teşkilat üyeleri başvurularını yapacak” dedi.

ATATÜRK YAŞASAYDI

İl başkanı Öztürk, 29 Ekim tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirilen Marmaray tünelinin açılışı ile ilgili muhalefet partilerinin eleştirilerine tepki gösterirken, “Eğer Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı ve 29 Ekim’deki Marmaray tünelinin açılışından sonra Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın alnından öperdi” dedi.

ÇAYLI’YA DESTEK PANKARTLARI

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediye ve İlçe Belediye Başkanlığı için aday adayı olan isimler tek tek tanıtıldı. Aday adayları içinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde makam aracı ile yaptığı trafik kazasında iki yaşlı çiftin ölümüne neden olan Karaçulha Belediye Başkanı ve AK Parti Fethiye Belediye Başkan aday adayı Yusuf Çaylı lehine tezahüratlar yapıldı.