IŞİD’in saldırılarından kaçan Iraklı Kürtler ve Suriye’deki iç savaştan kaçan Suriyelilere, Midyat Belediyesi tarafından kışlık giyecek yardımı yapıldı.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinesinde Midyat Işıklar Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi’ndeki çadır kentte Irak ve Suriye’de yaşanan çatışmalardan kaçarak yerleştirilen mültecilere, Midyat Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan kışlık hazır giyim yardımı yapıldı. Yardım malzemeleri, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Bekir Melih Güneştan tarafından, AFAD ve Türk Kızılayı yetkilileri eşliğinde hak sahiplerine teslim edildi. Duygulu anların yaşandığı dağıtım esnasında, yöneticiler çocuklara yeni elbiselerini giydirdi.
Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, yapılan yardımların ardından yaptığı açıklamada, ülkelerinde yaşanan terör ve savaşın biran önce bitmesini arzuladıklarını söyledi. Nasıroğlu, "Türkiye’ye sığınan ailelere kışlık giyim yardımında bulunduk. Daha öncede çeşitli yardımlar yaptık. İhtiyaçları göz önünde alınarak 55 bin lira değerinde hazır giyimden oluşan kışlık kıyafetler aldık. Bugün onları kamp yetkililerine teslim ettik. Onlar da ihtiyacı olan ailelere dağıtacak. İmkanlarımız ölçüsünde yardımlarımızı sürdüreceğiz. İnşallah biran önce ülkelerinde olaylar biter ve onlar da ülkelerine dönerler" dedi.
AK Parti Midyat İlçe Başkanı Bekir Melih Güneştan ise, "Türkiye’ye sığınan misafirlere yardımın bir insanlık görevidir. Bu soğuk kış gününde kampta kalan kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilmek için buradayız. Onların ne kadar zor şartlarda altında yaşadıklarını görebiliyoruz. Evlerimizde kaloriferler yandığı halde bizler üşürken, onlar bu soğukta çadırlarda kalıyorlar. Bu kardeşlerimize yardımcı olmak ve sorunlarını gidermek bizim görevimiz" diye konuştu.