Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Çamalan Mahallesi Muhtarı Ahmet Talipoğlu, öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın cesedinin yakıldığı Cin Deresi'nin adını bugünden sonra 'Can Deresi' olarak kabul edeceklerini söyledi.
Evine gitmek için 11 Şubat'ta bindiği minibüsün sürücüsü Ahmet Suphi Altındöken tarafından öldürüldükten sonra Tarsus İlçesi'ne yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Çamalan Mahallesi'ndeki Cin Deresi'nde cesedi yakılan Özgecan Aslan için mahalle sakinleri dere kenarında anma töreni düzenledi. Mersin ve Tarsus Cemevleri'nin de destek verdiği törene katılan yaklaşık 2 bin kişi bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
'ÖZGECAN'IN İSMİNİ YAŞATACAĞIZ'
Törende konuşma yapan Mahalle Muhtarı Ahmet Talipoğlu, derenin yer aldığı mevkide sık sık ölümlü kaza olduğunu ve mahalle sakinleri olarak cesetleri çıkarmada ekiplere yardımcı olduklarını belirterek, şunları söyledi:
"O ölümlere üzülürdük. Ancak Özgecan Aslan kızımızın öldürüldükten sonra cesedinin burada yakılmış olması bizim acımızı ikiye katlamıştır. Bu katillerin bizim köyle alakaları bulunmamaktadır. Bizler Çamalan Köylüleri olarak Özgecan kızımızın ismini yaşatmak için Cin Deresi'nin adını 'Can Deresi' olarak değiştiriyoruz. Bundan sonra bu dereye biz, 'Can Deresi' diyeceğiz. Ailesinin acısını paylaşıyoruz, Allah rahmet eylesin. Bir daha böyle ölümlere tanıklık etmeyelim."
Daha sonra mahalle halkı Özgecan Aslan için 30 fidan dikti. Ayrıca törene katılanlar, Özgecan'ın yakıldığı yere çiçek bıraktı. Duaların edildiği tören, 'Yiğidim aslanım burada yatıyor' türküsünün birlikte söylenmesinin ardından sona erdi.