Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, Cuma günü Torku Konyaspor ile çok önemli bir maç oynayacaklarını belirterek, "Bu maç oyuncularımın olmazsa olmaz maçı. Bu maçı kazanma mecburiyetimiz var" dedi.
Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor deplasmanında alınan 5-1'lik mağlubiyetin ardından sahasında Cuma günü oynayacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Yılmaz Vural gözetiminde yapılan antrenmana sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Emre Güngör katılmadı. Antrenman sonrası kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Vural, 11 haftadır galip gelemediklerini, bu maçların 4'ünde berabere 7'sinde ise yenildiklerini hatırlattı. Uzun süredir kazanamamalarının camiaları üzerinde bir baskı ve rahatsızlık yarattığını belirten Vural, ekonomik anlamda bir sıkıntıları olmadığını, ancak bir sorumsuzluk olduğunu, rakiplerinden üstün oynamalarına rağmen sonuca gidemediklerini söyledi.
Akhisar Belediyespor karşısında 5-1'lik inanılmaz bir yenilgi aldıklarını belirten Vural, "Rakibimiz rüyasında görse inanmaz. Futbol enterasan ve garip bir oyun. Bazen yenilgileri de izah etmek zor oluyor. Oyuncularıma 'bu maça ligin son maçı olarak bakın' dedim. Yendiğimiz takdirde düşmekten kurtulabileceğimizi anlattım. Ben oyuncularıma bunları söylerken bizim takımımız bu maçı final maçı gibi oynayamadı. Geri kalan 10 maçımızda bizi zora sokan bir sonuç aldık" dedi.
'CEZANIN ZAMANI MI?'
Farklı yenilgi nedeniyle oyunculara ceza verilip verilmeyeceğine ilişkin soru üzerine Vural, "Cezanın zamanı mı? Ceza verelim de takımı yıkalım mı? Netice de bu çocuklar takımı ligde tutacak. 'İnsanın eşi vezir de yapar rezil de yapar' diye bir laf vardır. Oyuncu da insanı vezir de yapar rezil de yapar. 3 maç kazansak Yılmaz Vural tanrı oldu. Kaybedince 'Yılmaz Vural formda değil' olur. Neticede ben kendi antrenörlük bilgimden bir şey kaybetmedim. Eğer uygulamamda bir başarı çıkmıyorsa orada eleştiriye saygı duymak mecburiyetimiz var" dedi.
Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan ve Asbaşkan Murat Yolbulan'ın, farklı yenginin ardından sıkıntılı hallerini görmesinin kendisini üzdüğünü belirten Vural, şöyle devam etti:
"Murat Bey sinirinden elini bir yere vurup elini kıracak kadar kontrolsüz hale gelebiliyor. Verdikleri emeklerin karşılığını göremeyince böyle tepkisel bir durum ortaya çıkıyor. Ona üzüldüm. Ama hepimizin sakin olması lazım. Neticede bağırmayla, kızmayla bir şeyi çözemeyiz. Olan potansiyeli daha beter hale getiririz. Benim kendi camiamdan ricam; Ne olur biraz sabırlı olun. Sonucu bir görelim bakalım. Görmeden iyice dağıtırsak küçük de olsa bir umudumuzu kullanmamış bir hale gelebiliriz. Bu takım geçen sezon ligin 7’ncisiydi. Bu takımdan sadece 3 oyuncu gitti. Geçen sezon bu başarıyı elde edenlerle yoluna devam edildi. Ama inanılmaz bir şey takım bu duruma düşebiliyor. Futbolda dün ne olursanız olun bugün ne olacağınız çok önemli. Bu gerçeği futbol bize bir kez daha göstermiş oldu."
'KAZANMA MECBURİYETİMİZ VAR'
Hafta sonunda Torku Konyaspor ile oynayacaklarını belirten Vural, "Taraftarlarımızdan beklentimiz oyuncularımızı kazanmaya teşvik edelim. Maç bitmeden umutsuzluğa girmeyelim. 5-1'lik yengiler takımda büyük travmalara yol açabilir. Ama ben bu travmayı içimizde aştığımızı düşünüyorum. Bu maça da çok yansıyacağını düşünmüyorum. Bu maç oyuncularımın olmazsa olmaz bir maçı. Bu maçı kazanma mecburiyetimiz var. Evimizde bu maçı kazanmak zorundayız. Konya'yı eli boş göndermeye mecburuz. Bizim takımımızın oyuncu bireyselliğiyle kazanacak bir oyuncu potansiyeli yok. Ben bunu oyuncularıma da söylüyorum. Bir oyuncu çıkıp da oyunu kendisi döndürsün. Bizim takım halinde oynamamız lazım. Biz, takım tepkisi koyarsak başarılı oluruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI