Salihli’ye bağlı Beylikli Mahallesi sakinleri, birçok kişinin hayatını kaybettiği Salihli-Alaşehir bölünmüş karayolu üzerinden mahalleye olan girişe kavşak yapılması için yetkililere seslendi.
Beylikli Mahallesi sakinleri, Salihli – Alaşehir bölünmüş karayolu üzerinden mahalleye olan girişe kavşak yapılmasını istedi. Mahalle sakinlerinin isteğine Manisa eski Milletvekili Tevfik Diker de destek verdi.
Mahalle Muhtarı Esat Gülçetin, ”Salihli-Alaşehir bölünmüş Karayolu’nda mahalleye girişi sağlayan bir alt geçidimiz var. Kış mevsimi ve özellikle yağışlı havalarda alt geçitten çamur ve su birikintilerinden geçmek çok zor oluyor. Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yaşandığı girişe ’ölüm girişi’ adını verdik. En son bir aile burada meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi. Beylikli, Yeşilkavak, Kordon, Köseali, Yağmurlar, Burhan, Yeşilova, Durasıllı, Torunlu ve Mevlütlü Mahallelerinde yaşayan insanlarımız bu yolu kullanıyor. Bu bölgeden Salihli’ye giden öğrencilerimizde tehlike ile karşı karşıya. Yetkililerin bu girişe bir kavşak yapmalarını istiyoruz. Artık bu girişin ölüm girişi olarak anılmasını istemiyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerin isteğine destek veren Manisa eski Milletvekili Tevfik Diker de şunları söyledi: ”Salihli-Alaşehir bölünmüş karayolunun devamı ise İstanbul, Antalya ve İzmir’e devam etmektedir. Alt geçit var ihtiyacı karşılayamıyor. Büyükşehir yasası kapsamında mahalleye dönüşen Beylikli ve çevresindeki belde ile köylerde yaşayan yaklaşık 10 bin kişi bu girişi kullanıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, trafik kazalarının çok sık olduğu bu bölgede insanlarımız yaşamlarını yitirdiler. Mahalle sakinleri artık burasının ölüm yolu olarak anılmasını istemiyor. Bu girişe acilen bir kavşak yapılmalıdır.”.