SPOR Toto Süper Lig'de bu sezon sahasında galibiyeti bulunmayan Çaykur Rizespor, yarın akşam konuk edeceği Beşiktaş karşısında ilki yaşamak istiyor.
Bu sezon seyircisi önünde oynadığı 8 maçtan galip gelemeyen Çaykur Rizespor, 4 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı, 5 gol atıp kalesinde 12 gol gördü. Sahasında topladığı 4 puanla iç saha sıralamasında son sırada yer alan Çaykur Rizespor, konuk edeceği Beşiktaş’ı yenerek ligde bu sezon sahasında ilk galibiyeti almak istiyor. Çaykur Rizespor’da zorlu karşılaşma öncesi Asya Kupası’ndan dönen Ali Adnan ile Kweuke takıma katıldı. Yeşil mavililerin yeni forvet transferi Kyle Lafferty’de takıma dahil oldu.
KARAMAN: BU MAÇ KUPA MAÇINA BENZEMEZ
Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, ligde Beşiktaş’ı konuk edeceklerini belirterek bu karşılaşmanın kupa maçı gibi olmayacağını söyledi. Karaman, ''Beşiktaş 4 günde ikinci maça çıkacağız. Bu maç kupa maçına benzemeyecek. Bu maçta skor da mücadele de farklı olur. Biz alt sıralardan kurtulmak, Beşiktaş ise üst sıralara yer almak için mücadele edecek. Kupa maçında çok az hata yaptık. Beşiktaş maçında da minimum hata yaparsak istediğimiz sonucu alırız. Türkiye liginin en iyi takımlarından birine karşı hatasız oynamak zorundayız" dedi.
TARAFTAR DESTEĞİ İSTEDİ
Beşiktaş’ın kupa maçında taraftarının stadyumda yerini aldığını hatırlatan Karaman, ''Rize taraftarı takımının yanında yer almalı. Pazar günü ve Çarşamba günü iki önemli maça çıkacağız. Bu maçlarda tüm Rizespor taraftarlarını yanımızda görmek istiyoruz. Tribünler artık dolmalı ve takımın yanında yer almalı. Taraftar desteği ile bu iki maçı lehimize çevireceğimize inanıyorum" diye konuştu.
KADRODA 2 EKSİK
Çaykur Rizespor’da Beşiktaş maçı öncesi Asya Kupası’nda bulunan Viera ile sakatlığı bulunan Deniz dışında eksik oyuncu bulunmuyor.