Bölgesel faaliyet gösteren Kommagene Gazeteciler Cemiyeti, 21 Mart Nevruz Bayramı’nda Dünyanın 8. Harikası olan Nemrut Dağı’na çıkarak Çözüm Süreci’ni desteklediklerini belirten bir bildiri yayınladı.
Bildiriyi cemiyet adına, Kommagene Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haci Bozkurt okudu. Nemrut Dağı’ndan tüm Türkiye’ ye selam gönderen Başkan Bozkurt, artık Çözüm Süreci taşlarının yerine oturduğunu, dağlarda savaş yerine barış zılgıtları eşliğinde kardeşlik halayları çekildiğini söyledi.
Başkan Bozkurt: “Bölgesel faaliyet gösteren Kommagene Gazeteciler Cemiyeti olarak tarihi bir gün olan 21 Mart’ta, Nemrut zirvesinden tüm ülkemize selam olsun. Mart ayının en güzel gününde ülkemizde barış güneşinin en güzel doğduğu, kardeşlik çiçeklerinin açtığı bu dönemde bizler de gazeteciler olarak yürütülen bu Çözüm Süreci’ni desteklediğimizi bildiriyoruz. Yaklaşık otuz yıldan beri binlerce insanımızın hayatını yitirdiği, barut kokusu, kan ve gözyaşlarının hakim olduğu o karanlık, acı günleri geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu acıyı tarif etmek imkansız. Rabbimiz bir daha bize kardeş kavgasını yaşatmasın. Artık Çözüm Süreci taşları yerine oturmakta, dağlarda savaş yerine barış zılgıtları eşliğinde kardeşlik halayları çekilmektedir. Seviniyoruz, destekliyoruz ve Çözüm Süreci’nin en kısa zamanda nihai sonuca ulaşmasını diliyoruz. Artık ülkemizi bölmeye çalışan tüm dış güçler bilmelidir ki, bu kardeşliğin temeli binlerce yıl geriye dayanmaktadır. Hepimizi derinden yaralayan, içimizi acıtan o günler artık geride kaldı. Güneydoğu’da faaliyet gösteren gazeteciler olarak o acıları yaşadık, bu kardeş kavgasında herkes zarar gördü. Bunun için önce bizler edi bese (yeter artık) dedik. Sonra Türk kardeşlerimizden yeter artık yanıtını aldık. Artık bundan sonra kardeşlik ve birlik zamanıdır. Nemrut Dağı’nın zirvesinde yaktığımız bu barış ateşinin hepimizin içini ısıtmasını, buzlaşmış, kardeşlikten uzaklaşmış gönüllerimizin çözülmesini diliyoruz.
Edirne’ye, Diyarbakır’a Çanakkale’ye, Şırnak’a ve ülkemin tüm beldelerine selam olsun. Güneşin en güzel doğduğu, yüzyıllarca barışın hakim olduğu Kommagene diyarından, Nemrut zirvesinden Çözüm Süreci’ne olan desteğimizi tekrar ediyor ve barış diliyoruz. Selam barışa tabi olanlara” dedi.
Nevruz ateşinin etrafında çekilen halayların ardından hep bir ağızdan kardeşlik türkülerinin söylenmesiyle basın açıklaması son buldu.