İstanbullu iş adamlarının öncülüğünde başlatılan uyuşturucu ile mücadele seferberliği ülke geneline yayılıyor. Son olarak uyuşturucu ile mücadele hareketine Kocaelili iş adamlarından ve sivil toplum kuruluşlarından destek geldi.
Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök’ün Türkiye başkanlığını yürüttüğü X-Cons Türkiye Hareketi’ne Kocaelili iş adamları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile parti il başkanları destek verdi. Kocaeli Saatçi Ali Efendi Konağı’nda gerçekleşen ‘Uyuşturucu İle Mücadelede X-Cons Modeli Konferansı’na Kocaeli Güvenlik Şube Müdürü Coşkun Opak, Kent Konseyi Başkanı Kenan Üreli ve Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu’nu temsilen Mehmet İlbeyli gibi isimlerin yanı sıra çeşitli dernek il başkanları ve parti yöneticileri de katıldı.
Türkçe anlamı ‘eski mahkumlar’ olan ve Avrupa’da 500’den fazla genci hayata bağlayan ‘X-Cons’un Türkiye’de yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar başlattıklarını duyuran Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, başlatılan hareketin, gençlere destek elini uzatan yeni bir AKUT olduğunu ifade etti. Madde bağımlılığı ile mücadelede çağdaş yöntemlerle etkin bir yol haritası hazırladıklarının altını çizen Acıkök, “X-Cons modeli, Avrupa’da başarılı olmuş bir uygulama. Bizler de Türk iş adamları olarak bu çalışmanın Türkiye ayağını başlattık. Gençlere en az 1,5 yıl süreyle verilecek eğitimlerde X-Cons gönüllüleri görev alacak. Gençlerimizle bire-bir ilgilenecek ve onları kötü alışkanlarından uzaklaştıran çalışmalar yürütecekler. Eski madde bağımlıları gençleri bu tuzaktan kurtarmak için gayret sarf edecekler. İlaçla değil, onlara yakın olarak, arkadaş olarak, istihdam sağlayarak ve ellerinden tutarak madde bağımlılığı ile mücadelemizi sergileyeceğiz. Tüm ülke geneline yayılırken bu hareketin yeni bir AKUT olacağını temenni ediyorum. Bugün Kocaelili iş adamlarımızın desteği ve sivil toplum kuruluşlarının, kamu görevlilerinin ve parti temsilcilerinin ortak paydada bir araya gelmesi bu iradeyi gösteriyor” dedi.
“X-CONS UYGULANABİLİRLİĞİ YÜKSEK, BAŞARILI BİR UYGULAMA”
‘Uyuşturucu İle Mücadelede X-Cons Modeli Konferansı’nın verimli geçtiğini kaydeden Kent Konseyi Başkanı Kenan Üreli yaptığı konuşmada “Gençleri uyuşturucu ortamından uzaklaştırıp istihdam yaratmak suretiyle kesin sonuç alan bu model Türkiye’de uygulanabilirliği yüksek, başarılı bir uygulama. Benim inancım o ki hızla yaygınlaşarak ülke genelinde uyuşturucu ile mücadeleye önemli katkılar sağlayacaktır. İş adamlarımızın destek vermesi ve bu konuda kararlı olmalarını çok takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.
“UYUŞTURUCU İLE TOPYÜKÜN SAVAŞILMALI”
Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Şahin ise uyuşturucu ile topyekün mücadele edilmesi gerektiğini belirterek “Türkiye’de maalesef uyuşturucu ile mücadele çabaları yetersiz kalıyor. İş adamı Kenan Acıkök öncülüğünde İstanbul’da başlatılan hareketin Kocaeli’de aynı sinerji ile karşılık görmesi umut verici. Hem sivil toplum ayağı, hem emniyet ayağı, hem de kamu ayağında tüm paydaşlar koordineli çalışmalar yürütecekler. Uyuşturucu ile mücadeleye biz dernekler tarafından destek veriyoruz” dedi.
HERKES ORTAK PAYDADA BULUŞTU
Gerek kamu gerekse sivil toplum tarafında tüm paydaşları harekete destek vermeye çağıran X-Cons Türkiye Başkanı İşadamı Kenan Acıkök, aldıkları olumlu tepkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kocaeli ’deki çalışmalarla uyuşturucu ile mücadelede tüm paydaşların ortak paydada buluştuğunu kaydeden Acıkök, gerekli temaslarla bulunarak hareketin yurt geneline organize bir şekilde yayılmasını amaçladıklarını belirtti.
Acıkök, “İşbirliği içerisinde olduğumuz İsveç X-Cons Haninge Kurucusu Derviş Deniz Aksay ve heyetle birlikte konferanstan iki gün önce İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin’i ziyaret etti. Toplantıya Kadın Konukevleri-KOZA Kuruluş Müdürü Nermin Fügen Özer, Kemerburgaz-Ağaçlı Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Kuruluş Müdürü Hüseyin Batman ve AB-Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürü Emine Üzüm Tan Hanımefendi de katılım sağlayarak madde bağımlılığı ile mücadelede ne kadar kararlı olduklarını belirttiler ve X-Cons Türkiye hareketine gereken desteği sağlayacakları ifade ettiler. Madde bağımlılığı ile mücadelede tüm paydaşların bu ortak duyarlılığı sayesinde kesin sonuçlar almayı hedefliyoruz” diye konuştu.