Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyelerinden oluşan halkoyunu ekipleri, Hanım Lokalleri 5. Halk Oyunları Şenliği’nde bir kez daha bir araya geliyor.
Hanım Lokalleri’ne üye kadınlar tarafından oluşan folklor ekiplerinin düzenlediği Hanım Lokalleri 5. Halk Oyunları Şenliği, 18 Şubat Çarşamba günü Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da gerçekleştirilecek. Başkent’te 22 farklı noktada hizmet veren Hanım Lokalleri’ne üye hanımların hünerlerini sergileyeceği ve geleneksel hale gelen 5. Halkoyunları Şenliği’nde 16 farklı ekip, Kırklareli’nden Kars’a, Trabzon’dan, Van’a, Kıbrıs’tan Gaziantep’e kadar Türkiye’nin dört bir yanından folklorik gösteri sunacak.
Uzman eğiticiler tarafından haftada 1 gün verilen kurslara katılan 25-50 yaş arası üyelerden oluşan folklor ekipleri, beceri ve performanslarını düzenlenen şenlikte Başkentlilerle paylaşacaklar.
Hanım Lokalleri tarafından geleneksel hale getirilen Halk Oyunları Şenliği’nde bu yıl, Planet Hanımlar Lokali Karadeniz, Çankaya Hanımlar Lokali Kırklareli, Batıkent Hanımlar Lokali Trabzon, Dikmen Hanımlar Lokali İzmir, Şentepe Hanımlar Lokali Trabzon, Şafaktepe Hanımlar Lokali, Kars, Çubuk Hanımlar Lokali Bilecik, Pursaklar Hanımlar Lokali Antep, Harikalar Diyarı Hanımlar Lokali Antalya, Ahmetler Hanımlar Lokali Bartın, Altındağ Hanımlar Lokali Kıbrıs, Bahçelievler Hanımlar Lokali, Van, Kuşcağız Hanımlar Lokali Üsküp, Kalecik Hanımlar Lokali Gaziantep Yöresine ait oyunları sergilerken, Sincan Hanımlar Lokali üyeleri de birçok yöreye ait oyunlardan oluşan bir potpori gösterisiyle izleyenlerin karşısına çıkacaklar.
22 MERKEZDE PEK ÇOK İMKAN BAŞKENTLİ KADINLARA SUNULUYOR
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Hanım Lokalleri sağlıklı bir yaşam, stres atmak, çevre edinmek ya da kaliteli zaman geçirmek isteyen Başkentli hanımların buluşma noktası haline geldi.
Hanım Lokalleri üyeleri, kent genelindeki 22 merkezde bilgisayar kursundan satranca, pilatesten saunaya kadar pek çok farklı imkandan faydalanırken, sosyal ve kültürel faaliyetlerle de bir araya geliyor. Başkentli kadınlar için birbirinden farklı imkanların sunulduğu merkezlerde ayrıca düzenlenen kurslardan biri olan halkoyunları kursları da özellikle ev hanımlarından ilgi görüyor.