Sancaktepe Belediyesi tarafından Suriye’de yardıma ihtiyacı olan ailelere, düzenlenen törenle dualar eşliğinde 3 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.
Sancaktepe Belediyesi tarafından Suriyeli ailelere gönderilen yardımlar devam ediyor. Sancaktepe Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliği ile toplanan 3 TIR insani yardım malzemesi düzenlenen törenin ardından Suriye’ye gönderilmek üzere yola çıktı. Samandıra Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen törene soğuk havaya aldırmadan her yaştan Sancaktepeli vatandaş yoğun ilgi gösterdi.
Törende bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, hizmetlerde iyi niyetle yola çıkıp yardım ve katkıdan bulunan herkese teşekkür ettiğini belirterek, “Bu TIR’lar ile beraber Sancaktepe’den Suriye’deki malum iç savaş başladığından bugüne kadar 16’ncı TIR hareket etmiş oluyor. Bu TIR’lardan önce İstanbul’daki kadın kollarımızın hareketi ile başlatılan ve Sancaktepe’de bizlerin de desteği ile 3 TIR gitti. Ondan önce il başkanlığımızın önceliğinde 5 TIR gönderdik. Derneğimizin de katkılarıyla bir 3 TIR da 40-45 gün önce yine göndermiştik. Antep’te 3 TIR bir önceki yıl teslim etmiştik. Sancaktepe halkı bu noktada cömertliğini her zaman gösteriyor. Allah tüm komşularımızdan razı olsun. Burada Hayrat Vakfı’na teşekkür ederiz. Bizler de kendilerine destek olduk ama hayrın büyüğünü kendi teşkilatları, cemaati, hayır sahipleri ile bütünleşerek gerçekleştirmiş oldular. Cenab-ı Hak niyetlerine göre versin, kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın” şeklinde konuştu.
Başkan Erdem’in konuşmasının ardından yardım TIR’ları, Suriye’ye gitmek üzere dualarla uğurlandı.