Karabük İl Özel İdaresine yeni alınan 2 greyder için firmaca görevlendirilen eğitmen tarafından greyderleri kullanacak operatörler ile atölye ustalarına greyderlerin çalışma özellikleri ve kullanımı hakkında eğitim verildi.
Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun da verilen eğitimi ve greyderlerin genel durumunu bir süre yerinde inceledi.
Genel Sekreter Mehmet Uzun; “Bu greyderler, şuanda Türkiye’de satışı yapılan son sistem greyderlerdir” dedi. Karabük İl Özel İdaresi olarak 2 adet son model iş makinesine sahip olduklarını belirten Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet Uzun, konuşmasına şöyle devam etti; “Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Valimiz, Sayın İl Genel Meclis Başkanımız ve İl Genel Meclisi üyelerimizin destekleri ile almış olduğumuz iş makinelerimizden iki adet greyderin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili personellerimize eğitim verildi. Bu greyderler şuanda Türkiye’de satışı yapılan son sistem greyderlerdir. Bu iş makinelerinin direksiyonları bulunmamaktadır. Sistem olarak joistik üzerine kurulmuştur ve tamamen şoförün güvenliği amaçlanmıştır. İş makinelerimiz, personellerimizin çalışma yaparken ki konumu rahatlıkları ve çalışma esnasında ki kolaylıkları üzerine tasarlanmıştır. Örneğin, şoför dört kilometre hızla giderken koltuğunda kalktığı anda otomatik olarak greyder kendisini stop ediyor. Kendini emniyete alıyor. Ben bu iş makinelerinin Karabük’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum. 11 adet greyderimiz bulunmaktaydı, şuanda iki adet son model greyderlerimiz de geldi ve toplamda Karabük İl Özel İdare olarak 13 adet greydere sahibiz. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.