Genç Memur-Sen Kayseri Şubesi tarafından son zamanlarda yapılan terör olaylarına dikkat çekmek amacıyla, ‘Kitabını Kap Gel’ etkinliği düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte konuşan Genç Memur-Sen Üniversite Komisyonu Başkanı Musa Kılıç, “Bugün burada söz söylemek yerine gürültüyü tercih edenlere ilmin birleştiriciliğini ve irfanın aydınlık iklimini idrak edemeyenlere şiddeti bir yöntem kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı üniversitelerimizin ilim ve irfan yuvaları olduğunu farklılıklarımız zenginlik ve ülkemiz için manevi bir sermaye olduğunu hatırlatmak ve onları dünyanın en anlamlı en birleştirici eylemine davet etmek için toplandık” dedi.
Terör olaylarına değinen Kılıç, “Üniversiteli gençliğini suni ayrımlarla kamplaştırmak, aralarına siyasi fay hattı döşeyerek bilim ortamının düzenini bozmak, gençleri şiddet ve terör dalgasının dinamik günü olarak kullanmak için kolları sıvayan karanlık şer odaklarına karşı ortak bir ses vermek, konuya gereken toplumsal duyarlılığı sağlamak için bugün harekete geçmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Kılıç ayrıca, “Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit edenleri kınamak, maşa örgütlerin eliyle tezgahlanan bu alçak saldırıların milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonrada yıkmaya yetmeyeceğini milletin irfanının tüm karanlığı aydınlatacağını deklare etmek için buradayız. Bugün tüm Türkiye’de meydanlardayız. Çünkü üniversite gençliğinin içine çekilmek istendiği tuzağa karşı onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu şiddet sarmalından uzaklaşmak için gençliğimizi ‘kitap okumaya, karanlığa karşı bir mum yakmaya ‘ davet ediyoruz. ‘Ey genç adam okumadığın gün karanlıktasın ‘ düşüncesini hayatımızın merkezine alarak çevreye ve insanlara zarar vermeden de bir eylemin yapılabileceğini göstermek için bugün meydanlara indik” şeklinde konuştu.