Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan ve beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, Okul Müdürü Hakan Çelik, rehber ve edebiyat öğretmeni kas erimesi hastalığı nedeniyle 3 yıldır yürüyemeyen, evde özel eğitim gören Şevket Pozcu Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Salih Can Çiçek’i evinde ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Kaymakam Özarslan, "Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin evde eğitim hizmetlerine istinaden ilçemizde 9 öğrenciye kendi istekleri doğrultusunda evlerinde eğitim verilmektedir. Sosyal gelişim ayrıntılarda gizlidir. Devletimiz zayıf ve engellilerin yanındadır. Hiç kimse kendini mahzun ve sahipsiz hissetmesin. Zorunlu öğretim çağında oldukları halde, uzun süreli sağlık problemleri nedeniyle örgün eğitim kurumlarından yararlanamayan öğrencilere evlerinde eğitim hizmeti verilmektedir. Bir bakıma engelli çocuklarımız için okulu evlerine getirmekteyiz” dedi.
Çiçek ailesi ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Salih Can’a evde ders verilmesinden son derece mutlu olduklarını belirttiler.