BAYBURT (AA) - Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜS-DER) üyeleri, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için doğaya yem bıraktı.

MÜS-DER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kacır, Bayburt’ta kış şartlarının çok zor geçtiğini belirterek, yem bulmakta zorlanan ve aç kalma tehlikesi ile karşı karşıya olan yaban kuşlarının beslenmesine bir nebze de olsa yardımcı olmak amacı ile böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Kacır, " -15, - 20 dereceleri gördüğümüz bu günlerde doğada yaşayan hayvanların çok sıkıntı çektiği hepimizce malum. İnsan onurunu her şeyin üstünde tutan cemiyetimiz, hayvanların korunmasına ve yaşatılmasına da gereken hassasiyetin gösterilmesini bekliyor. Bizler bu konuya dikkat çekmek, toplumsal farkındalık oluşturmak istiyoruz. Nasıl ki, ecdadımız camilerin müştemilatına kuş evleri inşa ederek hayvan onuruna gösterilmesi gereken davranışı eylemleriyle gösterdiler; bizler de aynı değerleri taşıyan gençler olarak toplumsal sorumluluğumuzu yerine getireceğiz" dedi.

Doğaya bırakılacak yemlerin temini noktasında katkıda bulunan herkese teşekkür eden Kacır, önümüzdeki günlerde doğaya yem bırakma çalışmalarını kent genelinde sürdüreceklerini, kanatlı hayvanlar için 200 kilogram arpa ve buğday, yırtıcı hayvanlar için de 100 kilogram eti doğaya bırakacaklarını ifade etti.