Osmaniye Valisi Kerem Al, köylerdeki vatandaşların en iyi koşullarda yaşamaları için gayret gösterdiklerin söyledi.
Al, Kırmacılı Köyünde incelemelerde bulundu. İlk olarak yüzde 50 hibe desteği ile kurulan hijyenik yoğurt üretim aile işletmesini ziyaret eden Vali Al, Kırmacılı Köyü Muhtarı Ertuğrul Gül, İşletme sahibi Hacı Ali Kurt ve köy sakinleri tarafından karşılandı.
Ziyaret sırasında hijyenik yoğurt üretim işletmesi hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Vali Kerem Al’a bilgi verdi. İşletmenin günlük üretim kapasitesinin 150-200 litre olduğunu ifade eden İbrahim Sağlam, 14 bin TL’ye mal olan işletmenin yüzde 50’sinin İl Özel İdaresi bütçesinden desteklendiğini kaydetti. İşletmenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kurulduğunu da belirten Sağlam, işletmede hijyenik koşullarda yoğurt üretilmekte olduğunu belirtti.
İşletme sahibi Hacı Ali Kurt ise işletmenin kurulması ile birlikte işlerinin daha kolaylaştığını ayrıca daha sağlıklı koşullarda yoğurt ürettiklerini belirterek, verilen destekte, başta Vali Kerem Al olmak üzere, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. Yoğurt üretim işi ile uğraşan diğer köy sakinlerine işletmenin örnek olduğunu belirten Kurt, müşterilerinin de memnun olduğunu söyledi.
Vali Kerem Al, işletmenin hayırlı olmasını temenni ederek, vatandaşların sağlıklı ürün tüketmesinin önemli olduğunu bu nedenle de gereken denetimlerin yanı sıra gerekli desteğin de üreticiye verildiğini kaydetti.
AL, KÖY SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
Köy sakinleri ile de sohbet eden Vali Kerem Al, muhtar Ertuğrul Gül’den köy hakkında bilgi aldı. Köyde tarım ve hayvancılığın geçim kaynağı olduğunu ifade eden Köy Muhtarı Gül, köyün nüfusu, eğitim şartları hakkında da bilgi verdi. Köyde su sorunu olmadığını ancak köy yollarında iyileştirme yapılması konusunda talepleri olduğunu ifade eden Gül, Vali Kerem Al’a köylerini ziyaret ettiği için köy sakinleri adına teşekkür etti.
Köylerdeki vatandaşların en iyi koşullarda yaşamaları için gayret gösterildiğini belirten Vali Kerem Al ise sorunların çözülmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini, Kırmacılı Köyü’nün yol konusundaki sorununun en kısa sürede çözüleceğini kaydetti.
YAŞAR KEMAL PARKI’NI ZİYARET
İncelemelerinin ardından Kırmacılı Köyünden ayrılan Vali Kerem Al, Hemite Köyünde bulunan Yaşar Kemal Parkı’nda incelemelerde bulundu. Köy Muhtarı Hüsnü Cömert tarafından karşılanan Vali Kerem Al, parkta kamelya ihtiyacı olduğu bilgisini alması üzerine, kamelyanın en kısa sürede yapılması konusunda talimat verdi. Yaşar Kemal’in fotoğrafları ve kitaplarının yer aldığı bölümü ziyaret ederek, parkta incelemelerde bulunan Vali Al, incelemelerinin ardından Hemite Köyü’nden ayrıldı.
Vali Kerem Al’a ziyaretinde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam eşlik etti.