İzmir’in Aliağa ilçesinde yapımı devam eden ve 2015 / 2016 eğitim öğretim sezonunda hizmete açılacak olan ‘Hamdi Başaran Teknik ve Eğitim Merkezi’ndeki çalışmalarda sona doğru gelindi.
İzmir’in Aliağa ilçesinde yapımı devam eden Hamdi Başaran Teknik ve Eğitim Merkezi’ndeki çalışmalarla birlikte makine bölümü öğrencilerinin kullanacağı torna ve cnc tezgâhlarının yeni binaya taşıma işlemleri de tamamlandı.
Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ‘nin(METEM) ihtiyaca cevap verememesi üzerine, HABAŞ Demir Çelik A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran’ın yapımını üstlendiği ‘Hamdi Başaran Teknik ve Eğitim Merkezi’ sahip olacağı derslik, laboratuvar, genel alt yapı olanakları ile sadece Aliağa’nın değil İzmir’in de sayılı okulları arasında yer alacak.
ÜNİVERSİTE GİBİ LİSE
Mevcut okul binasının yanında 32 dönümlük alanda, 18 bin metre karelik kapalı alana inşa edilen ve yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olacağı ön görülen Hamdi Başaran Teknik ve Eğitim Merkezi ile Aliağa’ya üniversite kalitesinde lise kazandırılması hedefleniyor.
ÖĞRENCİ SAYISI ARTACAK
‘Yap okulunu, yaşat adını’ kampanyası çerçevesinde yapılan okulda, 40 derslik,4 atölye, öğrenci yemekhanesi, 400 kişilik konferans salonu, basketbol ve futbol sahası, 400 kişilik de amfi tiyatro bulunacak. Yeni okul devreye girmesi ile birlikte 2 bin olan öğrenci sayı 2 bin 500 kişiye ulaşacak. Sanayi ilçesi olan Aliağa, yeni okulla birlikte ara eleman sıkıntısı yaşayan sektörlere rahat bir nefes aldıracak. Okuldaki mevcut bölümlere metal işleri ve metalürji bölümü ile mekatronik ve otomasyon dalları ilave edilecek.