Yozgat’ın Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, vergi, klasik anlamda, devletin egemenlik gücüne dayanarak, kamu giderlerini karşılamak amacıyla vatandaşlardan sağladığı kaynak olduğunu söyledi.
Sorgun Kaymakamı Arslantaş Vergi Haftası münasebetiyle mesaj yayınladı. Kaymakam Arslantaş, Devlet kavramı var olduğundan beri vergi kavramı da var olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirterek, “Çünkü devletin de yerine getirmek durumunda bulunduğu mali, ekonomik ve sosyal nitelikte çeşitli görevleri mevcuttur.Devletin başta, savunma, adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere, olmazsa olmaz kamu hizmetleri görevleri vardır. Tüm bunları belli bir kalitede yürütebilmesi için de düzenli bir gelire ihtiyacı vardır. İşte bunların başında vergi gelirleri gelmektedir. Çağdaş Devlet anlayışı içerisinde çeşitli kamu ihtiyaçlarını karşılama görevini üstlenmiş olan Devlet, bu görevlerin gerektirdiği finansmanı sağlamak amacıyla vergi uygulamalarından faydalanmaktadır. Bu anlamda vergi gelirlerinin adaletli olması, kalkınmanın dengeli şekilde sağlanması ve geniş bir tabana yayılması fevkalade önemlidir. Halka hizmet olarak geri döndüğü içindir ki, vergi bir milletin kalkınmasının temel taşlarından birisidir” dedi.
Güçlü bir devlet, güçlü bir gelir idaresi ile olacağını vurgulayan Arslantaş, “ İlçemizde toplamış olduğumuz vergilerde devletine karşı sorumluluk duygusu içinde hareket ederek; ödediği vergiler, yaptığı yatırımlar ve sağladığı istihdam ile ilçemizin ve dolayısı ile ülkemizin gelişimine katkıda bulunan değerli işadamlarımızın büyük katkısı olduğunu belirtmek isterim. Çocuklarımızdan başlamak üzere, genç nesillerimizde ve toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla, her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan Vergi Haftası etkinliklerinin toplumsal moral ve motivasyonun yükselmesine, iş dünyasının dinamik yapısına yeni bir dinamizm anlayışının oluşmasına katkıda bulunacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı