Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin, askeri stratejik dehanın ve bu dehaya layık neferlerin eseri olduğunu vurgulayan Başkan Çoban, Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi, tarih boyunca hürriyet ve istiklâlini her şeyin üstünde tutan bir anlayışın göstergesi olduğunu ifade etti. Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Çanakkale Deniz Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde ayrı bir yere sahiptir. Çanakkale Savaşlarında verilen olağanüstü mücadele, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ yazdığı şiirde de vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Devletimiz, ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit olan kahramanlarımızın geride bıraktıkları değerli aileleri ve gazilerimize her zaman sahip çıkarak destek verecek ve onlara yanlarında olduğunu hissettirecektir. Canımızdan ve cananımızdan yüce tuttuğunuz bu güzel vatanda özgürce yaşayan bizler, bu anlamlı ve önemli günde sizleri tekrar şükranla, saygıyla ve rahmetle anıyoruz."