Türkiye Muhtarlar Derneği Oltu Şubesinin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul sonrası yapılan seçimde 59 oydan 41’ini alan mevcut başkan Nuh Bektaş yeniden dernek başkanlığına seçildi.
Her 3 yıl da bir Şubat ayında yapılan Muhtarlar Derneği Oltu Şubesi’nin Olağan Genel Kuruluna dernek üyesi muhtarlar yoğun ilgi gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan genel kurul Kaymakamlık Toplum Merkezinde gerçekleştirildi.
Oldukça sakin bir ortamda gerçekleştirilen genel kurulun Divan başkanlığını Ahmet Yiğit, başkan yardımcılığını Cemalettin Bişmiş ve katip üyeliğini ise Metin Açışlı üstlendi.
Nuh Bektaş tarafından derneğin faaliyet raporu ve gelir-gider bilançosu okunarak divan başkanlığınca üyelerin oylarına sunuldu. Dernek üyelerinin oyları ile ibraz edilen raporların ardından dilek ve temenniler bölümünde dernek başkanlığına aday olan Başaklı Mahallesi Muhtarı Kemal Şimşek ve Ballıca Mahallesi Muhtarı Nuh Bektaş söz aldı.
Başaklı Köyü Muhtarı Kemal Şimşek üyelere yönelik yaptığı konuşmada derneklerin kuruluş amacının yardımlaşma ve dayanışma olduğunu sırf aidat toplamak için kurulamayacağına söyledi. Derneğin kurucularından olduğunu dile getiren Kemal Şimşek, geçen zaman içerisinde derneğin kuruluş amacından uzaklaştığını gözlemlediğini öne sürerek, “Geçmiş dönemlerde görev alan arkadaşlarımız da kusura bakmasınlar, derneğimizin asıl kuruluş amacını bugüne kadar derneği yönetenler yerine getirememişlerdir. Belli zamanlarda bir araya geldiğimizde sadece aidatları konuşuyoruz. Bugüne kadar dernek olarak herhangi bir etkinlik yapamadık. Ben bugüne kadar görev yaptığım birlik ve kurullarda köylerimiz arasında ayrımcılık yapmadım. Muhtarlarımız derneğimizden kopuk bir şekilde görev yapıyor. Ben farklı ve değişik bir dernek başkanlığı yapmak için adayım ve oylarınıza talibim” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen mevcut başkan Nuh Bektaş ise derneğe yönelik eleştirilere cevap verdi.
3 yıllık görev süreleri boyunca şeffaf bir yönetim sergilediklerini belirten Nuh Bektaş, derneğin üye aidatları haricinde hiçbir gelirinin olmadığını ifade etti.
Bektaş, ”Derneğimizin gelirleri sizlerin verdiği aidatlardan oluşuyor. Bunun miktarı da belli. Aldığımız ortak karar ile bunu yapıyoruz. Derneğimizin giderleri de bellidir ve hepinizin malumudur. Ben ve yönetimim sizleri hep en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettik, ediyoruz. Önümüzdeki dönemde derneğimizle ilgili bir takım çalışmalarımız olacak. Dernek olarak ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla iyi bir diyalog kurduk. Birliğimiz ve huzurumuzu sağlamak için azami gayret sarf ettik. Takdir sizlerindir.” Şeklinde konuştu.
Daha sonra geçilen seçimlerde 63 üyeden 59’u oy kullandı. Kullanılan 59 oydan 41’ini Nuh Bektaş, 18’ini ise Kemal Şimşek aldı. Oylama sonucuna göre aldığı 41 oyla 3 yıllığına Dernek Başkanlığı yeniden Nuh Bektaş seçildi. Oylama sonrası Nuh Bektaş, “Meslektaşlarımın her zaman desteklerini yanımda hissettim. Gösterdikleri teveccühten ötürü hepsine teşekkür ederim” dedi.