Irak’ın Erbil kentinde inşaat halindeki tünelin çökmesi sonucu hayatını kaybeden Ordulu işçilerden Ahmet ve Mehmet Şahin kardeşler, Ordu’nun Çamaş ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Ahmet ve Mehmet Şahin için Budak Mahallesi’nde bulunan Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından iki kardeşin cenazeleri Budak Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında defnedildi. Cenazeye Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Çamaş Belediye Başkanı Aladdin Giden, eski Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Talihsiz bir kaza sonucu yeğenlerini kaybettiklerini belirten Abdullah Şahin, “Tünelde kaza sonucu hayatını kaybetti yeğenlerim. Benim de oğlum bu tünel kazasından yaralı ayrıldı. Psikolojisi biraz etkilendi. Oğlumun kurtulması benim için teselli oldu fakat yeğenlerimi kaybettiğim için çok üzüntülüyüm” dedi.
Tünel faciasında amcalarının oğullarını kaybeden Turgay Şahin hafif yaralı olarak cenaze törenine katılırken, gelen taziyeleri de kabul etti. Aynı kazada hayatını kaybeden Celal Bilmen (55) ise Ordu’nun Ulubey ilçesinde toprağa verildi.