Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastane Yöneticisi Dr. Ahmet Güllü, diş hekimliğinde önemli bir tedavi seçeneği olan implant uygulamasını hastanelerinde başlattıklarını kaydetti.
Güllü, uygulamanın, ameliyathane şartlarında steril ortamda, Diş Hekimi Çağlar Yener ve ekibi tarafından yapıldığını belirtti. “Operasyon sırasında hastanın ağrı duymaması için hastanın tercihine göre lokal anestezi veya hastamız isterse sedasyon uygulanabilmektedir” diyen Güllü, “Uygulama anestezi uzmanı nezaretinde yapılmaktadır. Uygulama ameliyathane şartlarında ve steril malzemelerle ve bir ekip tarafından yapılmaktadır. Hastanemize implant tedarik etmesi için yerli üretici bir firma ile sözleşme imzalanmıştır. Bu sebeple maliyetimizi oldukça azaldığından her gelir seviyesinden hastamıza çok uygun bir fiyattan hizmet sunacağız. Bu sebeplerden dolayı implant uygulaması alanında hastanemiz önemli bir alternatif oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.
Güllü, implant uygulamasının alternatif diğer tedavilere üstün yönleri hakkında da bilgi vererek, şöyle devam etti:
“İmplant, eksik dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir. Uygulama sonrasında hastalarımız günlük hayatına devam etmektedir. İmplantlar kemiğe tutunduktan sonra üzerlerine bir veya birden fazla diş, köprü veya hareketli protezler yapılmaktadır. Böylece eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiği tekrar kazanılmaktadır. İmplant yapılması halinde köprü tedavisinin aksine sağlam dişler kesilmemekte ve aşındırılmamaktadır. Çene kemiğinden destek alınarak yeni dişlere sahip olunmaktadır. Sabit ya da hareketli protezin alt yapısında kullanıldığında protezin ağızda oynamadan sıkıca kalması sağlanmaktadır. İmplant uygulaması için güvenli ve avantajlı bir alternatif olan hastanemizin tercih edileceğini umuyor ve uygulama için hastalarımızın Diş Hekimimiz Çağlar Yener’e müracaat etmelerini bekliyoruz.”