Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar ve beraberindeki heyet, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık divanını ziyaret etti.
Ziyaret heyetinde, SGK Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar, Araştırmacı Hidayet Sarı, İşverenler Servis Şefi Mesut Altıner, İşverenler Servis Şefi Ahmet Arı yer aldı.
KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, ziyarette yaptığı konuşmada, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun iş dünyası açısından en önemli müesseselerden birisi olduğunu belirtti. Güral, hem idare, hem de mükellef açısından yararlı çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
Güral, kurumun, diğer paydaşlarıyla bir arada olmasının, fikir alışverişi ve işbirliği yapmasının önemli olduğunu vurguladı. Başkan Güral, ziyaretten memnuniyet duyduğunu, KUTSO’nun işbirliğine ve göreve hazır olduğunu söyledi.
SGK Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar ise, işveren-sigortalı dengesinin sağlanmasının en önemli husus olduğunu belirtti.
Sayar, ayrıca işverenlerin kurum açısından yaşadıkları sorunve taleplerin kendilerine ulaştırılmasını istediklerini söyledi.
Müdür Sayar, sorun ve taleplerin iletilmesi halinde, taleplerin yerine getirilmesi ve sorunların çözülmesi konularında gerekli çalışmaların yürütüleceğini ifade etti.
Torba yasa ve prim borçları hakkında kısaca bilgi veren Sayar, şirketler ve mükellefler ile ilgili gerçekleştirilecek çalışma ve faaliyetlerde KUTSO ile işbirliği yapmak istediklerini ve bu işbirliğine büyük önem verdiklerinin altını çizdi. (EFE)