TÜRKİYE Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, ülkede 495 binin üzerinde olan lisanslı sporcu sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki Starlight Convention Otel'de düzenlenen Satranç 2015 Türkiye Kupası'nda 60 il ve KKTC'den 418 sporcu mücadele ediyor. 31 Ocak'ta başlayan Türkiye Kupası'nda kategorilerinde başarılı olan ilk 20 sporcuya toplam 30 bin lira para ödülü dağıtılacak. Ayrıca ilk 9 sporcu 2015 Türkiye Şampiyonası'nda oynama hakkı elde edecek. Türkiye Kupası, bugün oynanacak final maçları ve ödül töreniyle son bulacak.
"1 MİLYON SPORCU HEDEFLİYORUZ"
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Kupası'nın her yıl olduğu gibi bu yıl da görkemli ve heyecanlı geçtiğini söyledi. Türkiye Kupası'nın, Türkiye Şampiyonası'nın ön ayağı olduğunu anlatan Gülkız Tulay, federasyon olarak son yıllarda ülke geneline yayıldıklarını aktardı. Bununla birlikte her geçen gün sporcu sayısının arttığını vurgulayan Gülkız Tulay, "Türkiye'de lisanlı sporcu sayısıyla federasyonlar arasından ilk sıradayız. 495 binin üzerinde lisanslı sporcuya sahibiz. 500 bin sporcuya çok az kaldı. Hedefimiz oldukça çok yüksek. 1 milyon hedefliyoruz. Birkaç yıl içerisinde 1 milyon lisanlı sporcu hedefine neden ulaşmayalım?" dedi.
'DÜNYA KLASMANINDA İYİ SIRALARDAYIZ'
Lisanslı sporcu sayılarının artmasında başta satranç sınıflarıyla ebeveynler ve antrenörlerin büyük katkısı olduğuna dikkati çeken Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, son yıllarda uluslararası şampiyonlarda ciddi başarılar elde ettiklerini kaydetti. Tulay, şöyle dedi:
"2014 yılında bu anlamda dünyada ne kadar başarılı ülke olduğumuzu gösterdik. Geçen Ağustos ayında Norveç'te yapılan 41'inci Dünya Satranç Olimpiyatları'nda A Milli düzeyde 21'inci sırada yer aldık. Bu dünya şampiyonalarında aldığımız en yüksek derece. Daha önce 40'lı rakamlardayken 20'li sıralara gelmek büyük başarı. Birçok uluslararası şampiyonlarda bireysel ve takım olarak büyük başarılar elde ettik. Dünya klasmanında iyi sıralardayız."

FOTOĞRAFLI