Malatya’da kar yağışı, şehir merkezinde etkili oldu. Perşembe günü öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, şehir merkezinde hayatı olumsuz yönde etkilerken, Battalgazi Belediyesi’ne bağlı ekipler de karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdü.
Battalgazi ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda bulunan kaldırımlardaki karları temizleyen Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaya trafiğinin sağlıklı bir şekilde sağlanmasına katkıda bulundu. Ekiplerin karla mücadele çalışması, Battalgazi Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan cadde ve sokaklarda aralıksız devam ediyor. Öte yandan Battalgazi Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, ilçeye bağlı kapalı yolları bulunan mahallelerin yollarını açmaya devam ediyor.
Bu kapsamda 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi köy konumunda bulunan ve şuan mahalle statüsüne dönüşen 25 mahallenin yolu ulaşıma açıldı. İlçe merkezinde bulunan yaklaşık 45 mahalle yolunda ise, açma ve tuzlama çalışması gerçekleştirildi. Battalgazi ilçesine bağlı kapılı mahalle yolunun bulunmadığı belirtildi.